Tallentuiko aiempi murhayritys videolle? Näin Ullanlinnan murhaaja ajoi mereen perhe kyydissään

Ullanlinnan murhaa edelsi erikoinen mereen ajo Kauppatorilla loppukesästä 2021.

Helsingin Käräjäoikeus on tuominnut 49-vuotiaan Roope Bob Tikkasen elinkautiseen murhasta. Mies surmasi vaimonsa joulukuussa 2022 perheen kotona Helsingin Ullanlinnassa.

Valvontakameravideo näyttää, miten Ullanlinnan murhasta tuomittu psykiatrian erikoislääkäri ajoi aiemmin autolla mereen perhe kyydissään. Autossa oli lasten lisäksi oli myös vaimo, jonka murhasta mies nyt on tuomittu.

Video on osa poliisin esitutkintamateriaalia jutusta, jonka poliisi avasi onnettomuuden jälkeen.

Mereen ajo sattui elokuussa 2021. Lääkärimiehen ohjaama valkoinen Volvo-katumaasturi putosi mereen Helsingin keskustassa, aivan Kauppatorin kupeessa. Auto oli tapahtumien aikaan koeajossa eikä miehen oma. Mies oli hakenut auton vain reilua tuntia ennen onnettomuutta.

Tilanteesta selvittiin ilman henkilövahinkoja.

Puolitoista vuotta mereen ajon jälkeen, joulukuussa 2022, Tikkanen jäi kiinni henkirikoksesta kotipihaltaan Ullanlinnasta yrittäessään nostaa Volvo-maasturiinsa painavaa jätesäkkiä. Poliisi löysi säkin sisältä Tikkasen vaimon surmattuna.

Vaimon kuoleman tutkinta sai viranomaiset pohtimaan, oliko Tikkasen aiempi mereen ajo sittenkään vahinko. Syyttäjät päätyivät siihen, että ei ollut. Heidän mukaansa Tikkanen yritti todennäköisesti tuolloin hukuttaa perheensä tahallaan.

Lue lisää tänään julistetusta murhatuomiosta täältä.

Lue myös:

    Uusimmat