Tältä näytti metromuutos: Kampissa valtaisa ihmisruuhka keskellä kirkasta päivää

Kampin metroasema oli päivällä tavanomaista ruuhkaisempi.

Helsingin Rautatientorin metroasema sulkeutui tänään remontin vuoksi. Pelätty poikkeustila vaikuttaa metroliikenteeseen laajasti ja kestää koko kesän. 

Uudistus näkyi aamupäivällä ja vielä alkuiltapäivästä poikkeuksellisena ruuhkana Kampin metroasemalla. Matkustajien liikkumista jouduttiin hetkellisesti myös rajoittamaan. 

HSL:n viestinnän asiantuntijan Johannes Laitilan mukaan Helsingin ruuhkatilanteeseen ei juurikaan pystytä vaikuttamaan tällä hetkellä.

– Vuoroväli on tihein mahdollinen, millä me voimme ajaa näillä asemajärjestelyillä. Ihmisiä tulee junasta se määrä mikä heitä tulee, hän kommentoi ruuhkan keskeltä Kampin metroasemalta.

MTV Uutisten haastattelemien matkustajien mukaan myös metrolinjan korvaavat bussit ovat olleet myöhässä ja tupaten täynnä ihmisiä. 

Kesällä on käynnissä useita metron parannushankkeita, joiden takia metroliikenteeseen tulee katkoja. Rata-alueella tehtäviä töitä ei pystytä tekemään ilman metroliikenteen keskeyttämistä.

Näin metroliikenne on poikki kesällä

Rautatientorin metroasema on suljettuna 1.9. asti.

Myös Mellunmäen metroasema sulkeutui tänään 3. kesäkuuta, ja asema on kiinni 8.9. asti. Mellunmäen aseman läheisyydessä Kaupunkiliikenne korjaa Länsimäentien sillat ja jatkaa niiden elinkaarta.

Kontulan metroasemalle metro ei liikennöi 24.6.–4.8. Myllypuroon metro ei liikennöi 8.7.–4.8. Lisätietoa kaikista kesällä toteutettavista hankkeista saa Kaupunkiliikenteen verkkosivuilta osoitteesta: kaupunkiliikenne.fi/kesan-2024-metrokatko 

Lähde: Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne

Lue myös:

    Uusimmat