Keskustan katkaissut remontti yllätti osan metromatkustajista täysin, liikkumista asemilla rajoitettiin: "Nyt täytyy luovia"

Päärautatieaseman metro on suljettu – ”Nyt täytyy luovia” 2:32
Katso videolta, miten metroaseman sulkeutuminen vaikutti paikallisten arkirutiineihin.

Helsingin päärautatieaseman metro sulkeutui tänään remontin vuoksi ja seuraavan kerran sieltä päästään kulkemaan vasta syyskuussa. MTV Uutiset kävi kysymässä paikallisten tuntemuksia kesän muutoksesta.

Syynä aseman sulkemiseen on kattava remontti, jossa parannetaan Rautatientorin metroaseman paloturvallisuutta. 

Metroaseman remontti tuo joidenkin arkeen muutaman lisämutkan, sillä rautatieaseman kohta metrolinjassa on korvattu raitiovaunuilla. Mikael Mäenpään matkaa se pidensi 20 minuutilla. 

– Korvaavat bussit olivat tupaten täynnä ja matkaa on tullut jo tuplasti lisää, hän kertoo. 

Joillakin työmatkaan tulee hurjasti lisää pituutta. Mikko Kamisen matka on jo venähtänyt vajaasta tunnista puoleentoista tuntiin ja työpaikalle on vielä matkaa. 

– Linjan korvaavat bussit eivät tulleetkaan ajoissa ja sitten täytyi luovia. 

Julius Aalto kertoo, että muutos tuli maanantaiaamuisena yllätyksenä, vaikka siitä olikin jo aiemmin tiedotettu.

– Mä olen nyt jo koulusta myöhässä, mutta kyllä kai se tästä sitten lähtee taas, hän sanoo.

Kampin ja Helsingin yliopiston metroasemilla on ollut aamupäivällä ruuhkautumista, ja jouduimme hetkellisesti rajoittamaan matkustajien liikkumista näillä asemilla, kertoi tiedotteessa Kaupunkiliikenne Oy:n liikennöintiyksikön johtaja Johan Nykvist.

Aamuinen yllätys

Moni matkalainen on jo tietoinen remontista, mutta eritoten turisteille muutetut reitit tulevat yllätyksenä. 

– Kyllä täällä ihmiset ovat olleet ihmeissään, mutta toki osa on varautunut muutokseen jo henkisesti, kertoo Helsingin Seudun Liikenteen opas Ada Kuronen. 

– Eniten hämmennystä on aiheuttanut se, että raiteet ovat nyt "väärin päin" eli täysin vastakkain totutusta. 

Muutamia vihaisia kommentteja on myös tullut. 

– Joidenkin matkoihin tämä vaikuttaa paljonkin, mutta yritämme auttaa löytämään mahdollisimman hyvä uusia reittejä kaikille, Kuronen jatkaa. 

Kuuntele matkustajien ajatuksia remontista yläpuolelta.

Näin metroliikenne on poikki kesällä

Kesällä 2024 on käynnissä useita metron parannushankkeita, joiden takia metroliikenteeseen tulee katkoja. Rata-alueella tehtäviä töitä ei pystytä tekemään ilman metroliikenteen keskeyttämistä.

Kaupunkiliikenne parantaa Rautatientorin metroaseman paloturvallisuutta ja viihtyisyyttä uusimalla laiturialueen järjestelmiä sekä laituritason ja liukuporrasalueen valaistusta ja pintamateriaaleja. Töitä tehdään myös aseman rata-alueella. Rautatientorin metroasema on suljettuna 1.9. asti.

Myös Mellunmäen metroasema sulkeutui tänään 3. kesäkuuta, ja asema on kiinni 8.9. asti. Mellunmäen aseman läheisyydessä Kaupunkiliikenne korjaa Länsimäentien sillat ja jatkaa niiden elinkaarta.

Kontulan metroasemalle metro ei liikennöi 24.6.–4.8. Myllypuroon metro ei liikennöi 8.7.–4.8. Lisätietoa kaikista kesällä toteutettavista hankkeista saa Kaupunkiliikenteen verkkosivuilta osoitteesta: kaupunkiliikenne.fi/kesan-2024-metrokatko 

Lähde: Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne

Lue myös:

    Uusimmat