Tältä näyttää Remontti-Reiskan vaatimaton työhuone eduskunnassa – "Nukkua täällä ei saa"

Uunituore kansanedustaja Jorma Piisinen esittelee Eduskuntatalossa pienen työhuoneensa ja suunnittelee taloon jo remonttiryhmän perustamista.

Remontti-Reiskana tunnettu uusi kansanedustaja Jorma Piisinen (ps) mahtuu juuri ja juuri MTV Uutisten toimittajan ja kuvaajan kera omaan työhuoneeseensa, sillä eduskunnan päärakennuksessa sijaitseva työhuone on melko pieni.

Myös maisemat ovat hänen huoneensa kohdalla suht vaatimattomat, sillä ulkona näkyy vain pieni sisäpiha ja pari pensasta. Huone sijaitsee aivan maantasalla.

– Nenä on just ja just pinnalla, kun ikkunalauta on tuossa maanpinnan tasolla. Onneksi kuitenkin luonnonvaloa saa sisään, Piisinen sanoo.

Piisinen uskoo kuitenkin viettävänsä työhuoneessaan paljon aikaa, sillä etätöitä hän ei haluaisi ainakaan alkuun juuri tehdä.

– Pyrin olemaan täällä mahdollisimman paljon, kun täällä on kaikki tietopalvelut ja muu tuki. Henkilökunta on mahtavaa ja ystävällisiä ja kaikki sanovat, että ota rohkeasti yhteyttä, jos tarvitset apua. 

Työhuoneen huonekalut ovat pääosin tummia, ja huoneessa on kirjoituspyödän lisäksi ainoastaan kirjahylly ja sohva.

– Sohva on sitä varten, että siinä saa istua, mutta nukkua täällä ei saa eli päiväunia ei saa ottaa, Piisinen paljastaa.

Huoneen sisustus on vielä olematon ja askeettinenkin.

– Olen huono sisustamaan, sillä minulla on tällainen miehinen näkökulma, että mitä vähemmän tavaraa, sitä helpompi on siivota.

Käytäviä riittää joka suuntaan

Piisisen avustaja istuu seinän takana omassa huoneessaan, puolueen ryhmähuone löytyy päärakennuksen viidennestä kerroksesta ja oman puolueen kollegat on ripoteltu ympäri päärakennusta ja Pikkuparlamenttia. Huoneet ovat hyvin rauhallisia, eikä niihin juuri kantaudu turhia ääniä.

Liikkuminen ympäri eduskuntaa on ainakin aluksi osoittautunut hieman haastavaksi, sillä käytäviä on paljon, ja esimerkiksi autotallista ei ollut heti löytää oikeaan paikkaan. 

– Hyvä asia on se, että täällä on aika paljon portaita, ja pyrin käyttämään niitä mahdollisimman paljon hyväksi.

Piisinen on iloinen kaikista eduskunnan tarjoamista kuntoilumahdollisuuksista, sillä työhön liittyy paljon istumista.

– Tuossa on sauna ja uima-allas ihan lähellä ja kuntosali on pohjakerroksessa, Piisinen kertoo.

Suunnittelee omaa remonttiryhmää

Vihreiden kansanedustajan Jenni Pitkon työhuone on suoraan Piisisen huonetta vastapäätä, ja kaksikko huomasi nopeasti, että rakentaminen yhdistää molempia.

– Pitko on arkkitehti, ja hän ehti jo ehdottaa, että meidän pitäisi perustaa sellainen remonttiryhmä.

Tv:n suositusta Remontti-Reiska -roolistaan Piisinen ei ole vielä saanut kovinkaan paljon kommentteja eduskunnan käytävillä.

– On oikein kiva, että minut otetaan täällä vastaan ensisijaisesti kansanedustajana, hän toteaa.

Piisistä ei ole heti edes tunnistaa 1990-luvulla alkaneen Joka kodin asuntomarkkinat -ohjelman juontajaksi, sillä remonttihaalarit ovat vaihtuneet asialliseen pukuun.

– On kyllä varmasti outoa nähdä minut puku päällä, kun minut on totuttu näkemään tv:ssä haalarit päällä, Piisinen naurahtaa.

Piisinen on itse oppinut rakennus- ja remonttimies, joka juonsi suosittua remonttiohjelmaa MTV3:lla lähes 20 vuoden ajan vuosina 1991–2010.

Katso yllä olevalta videolta, mitä kaikkea Jorma Piisisen pienestä työhuoneesta Eduskuntalon pohjakerroksesta löytyy.

Lue myös:

    Uusimmat