Tämän vuoksi Sébastien Ogier ajoi taas ulos – kisajärjestäjien kierrepallo kävi kalliiksi: "Tarvitsen nollauksen"

Toyotalle katastrofi: Sébastien Ogierille ulosajo 2:11
Toyotalle katastrofi: Sébastien Ogierille ulosajo

Keski-Euroopan MM-rallissa toiseksi viimeisellä erikoiskokeella keskeyttänyt Toyotan Sébastien Ogier teki jo kolmannessa peräkkäisessä kisassa kalliiksi käyneen ajovirheen. Kahdeksankertainen maailmanmestari oli ulosajonsa jälkeen poikkeuksellisen pettynyt ja turhautunut.

Ulosajo sattui, kun toiseksi viimeistä pätkää oli takana vain noin 600 metrin verran. Ogier oli lipsauttanut samalla pätkällä ulos jo aamun ensimmäisellä ajokerralla. Tuolloin hän selvisi vain reilun kymmenen sekunnin aikatappiolla.

Toinen kävi menestyshaaveiden kannalta kohtalokkaaksi, kun Toyota tuhoutui ajokelvottomaksi.

– Ensimmäistä pitkää mutkaa puiden alla oli leikattu enemmän kuin odotimme. Mutkasta oli tullut erittäin niljakas, enkä loppujen lopuksi pystynyt kääntymään. Auto aliohjasi, menin mutkan ulostulossa leveäksi ja osuin tien ulkoreunassa olleisiin puihin, Ogier selvitti tapahtunutta Autosportin mukaan.

Olosuhteet ulosajopaikassa olivat Ogierin mukaan hyvin erilaiset kuin ensimmäisellä ajokerralla kaksi ja puoli tuntia aiemmin. Tilanteessa oli myös ulkopuolinen vaikutin.

– Tämä oli taas yksi osoitus siitä, että etuautot tekevät tärkeää työtä meille. Kyseessä oli koko viikonlopun ainoa pätkä, jota he eivät voineet ajaa läpi, ja meillä ei ollut tietoa tien kehityksestä.

Etuautot eivät ehtineet ajaa kyseistä pätkää läpi tiukan aikataulun vuoksi. Dirtfishille Ogier kuitenkin korosti, ettei aikataulu itsessään ollut syy hänen ulosjoonsa.

– En halua käyttää sitä tekosyynä. Minä olen ratin takana, ja muut onnistuivat ajamaan pätkän läpi ilman ulosajoa. Olisi silti ollut kiva saada etuauto jokaiselle pätkälle, koska kyseessä on turvallisuusnäkökulmasta erittäin tärkeä juttu.

Ulosajonsa jälkeen Ogier painoi kasvot kämmeniinsä ja huusi autossaan turhautuneena. Hän oli ennen tätä keskeyttänyt kahdessa peräkkäisessä kisassa vuonna 2015.

– Olen tällä hetkellä vihainen itselleni, ja olen todella pahoillani tallin puolesta. Yritin parhaani. Päätavoitteni oli auttaa tallia voittamaan valmistajien mestaruus.

– Tein mielestäni hyvää työtä tähän asti, mutta valitettavasti tämä oli kolmas viikonloppu putkeen, kun kisa ei ole mennyt minun kannaltani hyvin. Tämä on vaikea paikka.

Ogierin ulosajo maksoi Toyotalle ainakin 12 pistettä. Hän menetti keskeytyksen myötä omat 18 pistettään lauantailta, ja tämän myötä Ott Tänak, Elfyn Evans, Thierry Neuville ja Takamoto Katsuta nousivat kukin yhden pykälän ylöspäin. 

Hyundain MM-johto kauden viimeiseen osakilpailuun lähdettäessä on 15 pistettä.

– Tarvitsen ehdottomasti nollauksen. Juuri nyt koen pettäneeni tallin, koska tämä olisi voinut olla taas yksi vahva viikonloppu meille.

– On sanonta, että ei kahta ilman kolmatta. Olen iloinen vauhdistani, mutta tämä viikonloppu oli vielä huonompi kuin kaksi edellistä, koska emme saaneet nyt ainuttakaan pistettä. Toivottavasti Japanista on vielä jotain tulossa.

Kauden päätösosakilpailu ajetaan Japanissa 21.–24. marraskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat