Brittilehden artikkelissa Tamperetta kuvaillaan Jali ja suklaatehdas -elokuvan ihmemaaksi! Ylen mukaan taustalla on pr-tempaus.
Brittiläisen The Times-lehden artikkelissa 29. tammikuuta kehutaan Tamperetta. Toimittaja perheineen oli käymässä suomalaiskaupungissa ja artikkelin perusteella "Manse" teki heihin suuren vaikutuksen. Huomioitavaa kuitenkin on, että Hodges kutsuttiin paikan päälle varta vasten. Yle nimittäin kertoo, että brittiperheen matkan maksoi todellisuudessa Visit Tampere. Maininta löytyi Ylen mukaan The Times -lehden paperiversiosta.
Lue myös: Vuoden 2023 lomamatkoja suunnitellaan kiivaasti – näistä kohteista ennustetaan hittejä
Toimittaja Michael Hodges luonnehtii Tampereen olevan "pohjolan Manchester" viitaten siihen, että se oli aiemmin alueen tekstiiliteollisuuden keskus.
Hodges mainitsee, että Tampereelta löytyy monenlaisia museoita, kuten Sara Hildenin taidemuseo. Muumimuseokin mainitaan.
Lisäksi jutussa kerrotaan, että suomalainen sauna on päässyt Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon.
– Kaupunki on myös nimennyt itsensä maailman saunapääkaupungiksi, Hodges kirjoittaa.
Lue myös: Tuntuuko ravintolaruoka liian kalliilta? Kallista on nyt myös sen tekeminen: "Ravintolayrittäjälle ei jää juuri mitään per annos"
Suomi yleisestikin mainittu
Erityismaininta jutussa annetaan sille, että Tampere sijaitsee Suomessa, joka on valittu viisi kertaa peräkkäin maailman onnellisimmaksi maaksi.
Toimittajan mukaan syyt onnellisuuteen ovat helposti nähtävissä: kehuja saa jo Helsinki-Vantaan moderni lentokenttä. Lisäksi Hodgesin mukaan yhteysjunat ovat siistejä, mukavia ja kulkevat ajallaan.
Lue myös: Lasten kanssa Tallinnaan? Poimi tekemistä ja parhaat tärpit reissuun: Lasten oma hotellisviitti, kylpylävinkit, ravintolat...
Lunta ja ihmemaailman tunnelmaa
Perheen saapuessa oli satanut lunta, mikä toimittajan mukaan ilahdutti tamperelaisia kovasti. Hänen omat 7- ja 12-vuotiaat tyttärensä kiertelivät asunnon lähettyvillä metsässä jo ennen kuin heidän lämpösukkansa oli ehditty kaivaa matkalaukusta.
Hodges kuvailee Tampereen keskustan 1800-luvun tehdasrakennuksien olevan kuin Jali ja suklaatehdas -elokuvien ihmemaa. Lehden lukijoita kehotetaan tutustumaan Vapriikin museokeskuksen erilaisiin näyttelyihin. Hogdes nostaa esiin etenkin Tampereen luonnontieteellisen museon.
Artikkelissa mainitaan myös vanhalla Finlaysonin tehdasalueella sijaitseva panimoravintola Plevna.
Hodges perheineen kävi kävelemässä Tammerkosken ylittävällä kävelysillalla. Tehdasalueen kuohuvan padon miljöö kiehtoi lapsia kuten lumikinokset aiemmin.
Taksi maksaa, mutta bussilla pääsee
Toimittaja perheineen asui vierailunsa ajan Pyynikin kaupunginosassa Unity Tampereen huoneistossa. Hodges kertoo, että bussilla keskustaan kestää vain kymmenen minuutta.
– Taksit ovat julmetun kalliita, mutta bussit ja ratikka kulkevat hyvin, hän kirjoittaa.
Pyynikki ja Pispala tulivat tutuksi
Perhe vieraili Pyynikin näkötornissa. Ihailtuaan hetken maisemia kylmässä he palasivat sisään juomaan kaakota ja syömään munkkeja munkkikahvilaan. Hodgesien perhe näytti nauttineen herkuista erityisen kovasti.
Tämän jälkeen he suuntasivat Pispalaan, jossa ohikulkija kehotti heitä maistamaan pannukakkuja/lettuja Café Pispalassa.
Lue myös: Saitko lahjaksi Museokortin, mutta et tiedä, mihin sitä käyttäisi? Tässä vuoden 2022 suosituimmat kohteet
Saunominen yksi ohjelmanumero
Hodgesien perhe käväisi myös saunassa. Perhe päätyi saunalauttoja perinteisempiin löylyihin ja suuntasi Kaukajärven yleiseen saunaan.
– Saunominen on hiljaista puuhaa. Ehkä siksi, että oli vaikea hengittää, toimittaja tuumailee.
Hodges ihmetteli, pitäisikö lasten edes olla kuumassa saunassa. Tähän hän kertoo erään naisen vastanneen:
– Tietysti! Minä toin lapseni tänne, kun he olivat puolivuotiaita.
Hodgeseilla olisi ollut tilaisuus pulahtaa avantoon Kaukajärveen, mutta vain mies päätyi tekemään niin.
– Pelaan sanoilla työkseni, mutta vielä viikkojakaan myöhemmin en kykene täysin kuvailemaan sitä sokkia, joka minulle talviseen järviveteen hyppäämisestä aiheutui, hän kirjoittaa.
Kulttuuririentojakin piisasi
Hodgesit kävivät katsomassa Lumikuningatar-jääbaletin Nokia Areenalla. Se oli heille uusi konsepti, vaikuttava sellainen.
Perhe kävi myös Tampereen tuomiokirkossa ihailemassa arkkitehtuuria ja Hugo Simbergin freskoja.
Hodges kertoo lopuksi, että hänen poikansa mielestä ehdottomasti parasta koko reissussa oli heidän majapaikkansa jääkaapissa ollut vadelmalimsa!