Tampereen murhasta epäillyllä pitkä rikostausta – näin järkyttynyt silminnäkijä kuvailee rikospaikkaa

Tampereen Meesakadun murhasta epäillyllä nelikymppisellä miehellä on kontollaan pitkä rikostausta, joka antaa kuvan päihdeongelmien sävyttämästä elämästä. Miehen syytetään murhanneen tuoreehkon, samaa ikäluokkaa olevan vaimonsa raa’alla ja julmalla tavalla.

Mieheltä löytyy pelkästään Pirkanmaan käräjäoikeudesta vuodesta 2010 asti toistakymmentä rikostuomiota. Viime vuosina tuomioita on tullut kuitenkin vähemmän.

Miehellä on tälläkin hetkellä vireillä Pirkanmaan käräjäoikeudessa rikosasia koskien raiskausta.

Viimeisimmät miehen tuomioista koskevat huumausaineiden vaikutuksen alaisena ajamista ja huumeiden hallussapitoa myyntiä varten vuonna 2022. Muutenkin miehen rikostaustassa korostuvat erilaiset huumausaineisiin ja niiden hankintaan liittyvät rikokset. Hänen kontollaan on myös huomattava määrä erilaisia omaisuusrikoksia.

Apteekkimurto, ryöstöjä ja puukotuksia

Vuonna 2015 mies on tunkeutunut apteekkiin rikkonaisesta ikkunasta ja vienyt sieltä huumaavia Rivatril-lääketabletteja ja buprenorfiinia sisältäviä lääkelaastareita. Viemiään lääketabletteja hän söi jo rikospaikalla.

Samana vuonna ryösti kommandopipolla ja grillaushaarukalla varustautuneena tamperelaisesta puodista 1000 euroa ja tupakkatarvikkeita. 

Niin ikään vuonna 2015 hän joutui itse vapaudenriiston kohteeksi, kun hänet oli otettu kyyditettäväksi velan selvittämistä varten. Tässä yhteydessä hän tarttui puukkoon syyllistyen kahteen törkeään pahoinpitelyyn ja kolmannen henkilön perusmuotoiseen pahoinpitelyyn. Tämä toi hänelle runsaan kolmen vuoden vankeustuomion. 

Vuonna 2012 hän oli velanperinnän yhteydessä sytyttänyt erään miehen kodin ulko-oven tuleen. Samana vuonna hän oli rikostoverinsa kanssa ryöstänyt Siwan kirveellä ja ilmapistoolilla varustautuneina.

Nyt miestä epäillään siis aviopuolisonsa murhasta. Verityö paljastui poliisille, kun hätäkeskukseen ilmoitettiin häiritsevästi ja sekavasti käyttäytyneestä miehestä. MTV Uutisten haastattelema silminnäkijä kertoo rapusta löytyneistä verisistä mahdollisista henkirikoksen tekovälineistä. Hän kertoo myös, miten uhri löytyi.

MTV Uutiset ei tavoittanut tapauksen tutkinnanjohtajaa kommentoimaan, missä tapauksen tutkinnassa mennään. Murhasta epäillyn kerrotaan olevan vangittuna murhasta todennäköisin syin epäiltynä ja vangitseminen tehtiin tämän ollessa sairaalassa.

Lue myös:

    Uusimmat