Tapio Marin on kuollut – TPS pelaa surunauhoissa

Turun Palloseuran pitkäaikainen lääkäri Tapio Marin on kuollut 74-vuotiaana. TPS kunnioittaa hänen muistoaan pelaamalla illan jääkiekko-ottelun Tapparaa vastaan surunauhoissa.

Marin toimi TPS:n lääkärinä 20 vuotta. 18 kautta vierähti edustusjoukkueen mukana 1993–2010, ja menestyksekkäältä ajanjaksolta kertyi viisi SM-kultaa sekä neljä SM-hopeaa.

Marinin uraa on kunnioitettu TPS:ssä valinnalla kunniagalleria Hall of Fameen. 

– Yhdessä lääkäri Juhani Ikosen kanssa he muodostivat legendaarisen kaksikon, joka hakee vertaistaan suomalaisessa jääkiekossa, TPS kuvaa tiedotteessaan.

Marin toimi lisäksi 28 vuotta Suomen Jääkiekkoliiton palveluksessa eri maajoukkueissa. 

"Poikkeuksellinen ihminen"

Entinen valmentaja, TPS-suuruus Jukka Koivu kertoo, että erityisesti hänen mieleensä yhteisistä muistoista Marinin kanssa on jäänyt Kupittaalla vuonna 1992 voitettu A-nuorten mestaruus.

– Tapiolla oli erittäin suuri rooli erityisesti joukkueessa oleviin nuoriin poikiin. Oli käsinkosketeltavaa, millä tavoin hän sai luotua nuoriin pelaajiin itseluottamusta. Ihmisenä "Tapsa" oli poikkeuksellinen, oli tappioita takana tai ei, niin hallilla saapuessa sekä hänet kohdatessa ei voinut olla huonolla mielellä. Ilmapiiri oli aina hauska ja rento, ei paljoa puhunut, mutta tunnelma välittyi. Olo on surullinen sekä ikävä on kova, Koivu sanoo.

TPS sai tiedon Marinin menehtymisestä aiemmin tällä viikolla. Turkulaisseura pelaa Tampereella tänä iltana kello 18.30 alkavan SM-liigaottelun Tapparaa vastaan Marinin muistoa kunnioittaen surunauhoissa.

Lue myös:

    Uusimmat