Tapparalla pitkä palaveri sokkitappion jälkeen – kapteeni paljastaa, mistä kopissa puhuttiin: "On vähän ongelmia"

JYP tekee 1-2 maalin 1:25
Teemu Eronen ratkaisi voiton JYPille 2-1-maalillaan.

Tappara kärsi keskiviikon SM-liiga-kierroksella yllätystappion, kun kriisiseuraksi ajautunut JYP oli Nokia Arenassa parempi maalein 2-1. Sarjan kärjessä Ilveksen kanssa porskuttava Tappara on ajautunut viime aikoina yllättäviin vaikeuksiin. Keskiviikon pelin jälkeen joukkue pysyi pitkään pukukopissa.

Keskiviikon JYP-tappio oli Tapparalle kuudes seitsemässä viime ottelussa. Mainion alkukautensa ansiosta tamperelaiset ovat yhä sarjakakkosena kaksi pistettä neljä ottelua enemmän pelannutta Ilvestä perässä, mutta tuloskunto askarruttaa.

Keskiviikkona Tapparan ainoan maalin iski Kristian Tanus, joka vei joukkueen avauserässä 1-0-johtoon upean kuvion päätteeksi. Enempää tamperelaismaaleja ei nähty, ja C.J. Smithin ja Teemu Erosen osumat riittivät JYPille kolmeen sarjapisteeseen.

Voit katsoa Tanuksen maalin alla olevalta videolta. 

Tappara tekee 1-0 maalin 1:04
Kristian Tanus vie Tapparan johtoon upean sommitelman päätteeksi.

Tappara-kapteeni Otto Rauhala manasi tehottomuutta.

Kyllä meillä ihan tarpeeksi itselläki paikkoja. Ei tänään saatu sisään, Rauhala sanoi.

Maalinteon kanssa on ollut vähän sellaista pientä haastetta, että ei ole ollut ihan niin tehokasta kuin ehkä aiemmin. Siihen ehkä tänään kaatui.

Rauhalan mukaan asenteesta ei keskiviikkona jäänyt uupumaan, vaikka vastassa oli viimeisen kuukauden ajan pisteautomaattina toiminut JYP.

Ei todellakaan. Jyppihän on kova joukkue, tosi paljon kovia pelaajia, yksilötaitoa löytyy. Ehkä vähän hämää se yhdeksän pelin tappioputki, mikä on ollut. Meilläkin pari tappiota alla. Ei voi asenteesta syyttää, kun tullaan peliin, Rauhala sanoi, mutta vakuutti, ettei ole huolissaan Tapparan tilanteesta.

Kaverin veskari pelasi tosi hyvin tänään. Mutta niin kauan kuin paikkoja on, ei tarvitse olla huolissaan. On siellä silti tottakai paljon parannettavaakin pelin sisällä.

Tappara on pelannut viime aikoina harvakseltaan. JYP-koitos oli vasta vuoden neljäs ottelu. Rauhalan mukaan aikaa on jäänyt harjoittelulle, joka onkin ollut reipasta.

On kyllä ihan raikkaasti menty, mutta niin on menty aina ennenkin. Ei sen taakse voi näissä tuloksissa mun mielestä mennä. Pitää väsyneenäkin löytää keinot voittoon.

Tapparan joukkue sulkeutui tappion jälkeen pitkäksi toviksi pukukoppiin. Rauhala raotti kopissa käytyjä keskusteluita.

Käytiin semmoisia juttuja läpi, mitä pitää parantaa.

Mitä pitää parantaa?

Yksi juttu on kiekollinen peli. On vähän ongelmia, pelataan vähän tyhmästi väärissä paikoissa. Pitäisi pelata yksinkertaisemman kautta. Välillä näperretään liikaa. Se oli yksi juttu, Rauhala kuvasi.

Suoraviivaisemmin pitäisi pystyä pelaamaan ja ihan keskialueelta asti. Monesti siinä haetaan jotain liian hienoa syöttöä ja sitten kääntyy pelin omiin. Se ei ole se, mitä haetaan, mutta jostain syystä sitä on tullut.

Kapteenin oma viesti joukkueelle kopissa oli selvä.

Tämä taso, mitä on ei riitä. Ihan joka äijän pitää pystyä parempaan.
 

Lue myös:

    Uusimmat