Tässä hyvä sääntö keittiöön: älä anna ruoan pilaantua liian lämpimässä jääkaapissa.
Ruoan säilyvyyden kannalta on hyvä muistaa, että jääkaapin optimaalinen lämpötila on 3–5 celsiusastetta.
– Tärkein nyrkkisääntö on, että jääkaappi ei saisi olla liian lämmin. Lisäksi jääkaapin ovea ei kannata pitää kauaa auki, koska lämmintä ilmaa pääsee kaappiin sisään. Edistyneimmät jääkaapit osaavat ennustaa jopa sen, milloin kaappi yleensä avataan, ja jäähdyttää sen jo valmiiksi, kertoo Gigantin kodinkoneiden tuotepäällikkö Sami Viitanen
Jääkaapit ovat kehittyneet Viitasen mukaan huimasti viimeisen kymmenen vuoden aikana. Yksi suuri muutos on hänen mukaansa tapahtunut jääkaappien sähkönkulutuksessa. Uusimmat jääkaapit, joissa on A+++ -luokan energialuokkamerkintä, kuluttavat yhtä vähän sähköä päivässä kuin 60 watin hehkulamppu kuluttaa viidessä tunnissa.
– Lisäksi joissakin uusissa jääkaapeissa on ominaisuuksia, kuten aromi- ja antibakteerisuodatin, jotka poistavat jääkaapista hajut, tuhoavat bakteereita ja edistävät näin ruoan säilyvyyttä. Kaikkiaan, uudet jääkaapit maksavat itsensä takaisin kuluttajalle joko pienempänä sähkönkulutuksena tai parempana ruoan säilyvyytenä.
Lähde: Gigantti