Tässä on Monte Carlo -rallin petollisin vaaranpaikka – kisajärjestäjien kaavailut tympeästi pieleen: "Kävi vähän huono tuuri"

Tässä on Monte Carlo -rallin petollisin vaaranpaikka - MM-rallijärjestäjien kaavailut pahasti reisille: "Kävi vähän huono tuuri" 2:13
MM-rallijärjestäjien toiveet eivät toteutuneet – olosuhteet Alppien vuoristoteillä heittävät silti kuskeille ja talleille hurjan haasteen

MM-rallikauden avaavan Monte Carlo -rallin ensimmäisten päivien keskuspaikka palautettiin parin vuoden tauon jälkeen Ranskan puolelle Gapiin, mutta toiveet ja tavoitteet, joiden perusteella päätös tehtiin, eivät näy tänä vuonna ainakaan täysin toteutuvan.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Chilen MM-ralli 26.–29.9.
La: EK:t 7–12 klo 14.50 alkaen
Su: EK 13–16 klo 14.15 alkaen 

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Tallit ja kuljettajat asettuvat Gapiin torstaina iltapäivällä sen jälkeen, kun viralliset lähtöjuhlallisuudet on järjestetty Monacon kasinoaukiolla, josta siirrytään linnuntietä noin 140 kilometriä luoteeseen.

Paluu kohti Monacoa koittaa sunnuntaiaamun ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen.

– Nyt ajetaan (kahden vuoden tauon jälkeen) taas enemmän erikoiskokeita tässä Gapin ympäristössä, jolloin haluttaisiin, että täällä olisi lunta ja jäätä eli sitä Monte Carloa, mistä Monte Carlo tunnetaan. Viime vuonna täällä olisi ollut tuo herkku tarjolla – sehän on ihan tuurikysymys näillä alueilla, että miten käy – ja nyt kävi vissiin vähän huono tuuri, MTV Urheilun Tomi Tuominen kertoo paikan päältä.

– Nyt sitä lunta tai jäätä ei ole juurikaan tarjolla, vaikka täällä on kylmä. Päivät menevät 15 plusasteeseen, mutta aamulenkillä se oli plus yksi, kun lähdin liikkeelle. 

Eri vuorokaudenaikoina suuresti vaihtelevat lämpötilat luovat petollisen vaaranpaikan etuautoja ja nuotteja silmällä pitäen. Mistä on kyse? Siitä Tuominen kertoo jutun pääkuvana olevalla videolla. Alla olevalla videolla MM-rallikautta ennakoidaan laajemmalla otannalla.

Lue myös:

    Uusimmat