Virtuaalilaseista povataan loppuvuoden kuuminta trendiä. Uusia lasimalleja on luvassa loppuvuoden aikana useilta valmistajilta. Samsungilla on jo valikoimissaan älypuhelimen kanssa käytettävät Galaxy Gear VR -lasit. Taiwanilainen HTC tuo loppuvuoden aikana myyntiin omat Vive-lasinsa, jotka toimivat itsenäisesti. Virtuaalilasien pioneerina tunnettu Oculus sen sijaan tuo niin ikään itsenäiset Rift-lasinsa myyntiin ennen vuodenvaihdetta.
HTC Vive
HTC Vive -lasit on tehty yhteistyössä pc-pelisuunnittelijan Valven kanssa. Valve tunnetaan muun muassa Half-Life -pelisarjasta. Vivesta odotetaan paljon, sillä sen ensiarviot ovat olleet paikoin ylistäviä. Laseissa on kaksi teräväpiirtonäyttöä, jotka tarjoavat tähän mennessä tarkimman katselukokemuksen VR-lasien markkinoilla. Seiniin kiinnitettävät kaksi sensoria aistivat pelaajan liikkeitä. Viven miinuspuolena pidetään korkeaa hintaa, jonka arvellaan nousevan noin 500 euroon.
Oculus Rift
Oculus on VR-lasien pioneeri. Nykyisin se tekee yhteistyötä muun muassa Samsungin kanssa. Oculuksen viimeisin VR-lasiversio erottuu joukosta korkearesoluutioisilla näytöillä. Laseissa on seurantaledit, jotka tunnistavat käyttäjän pään 360 asteen kääntymisen.
Sony Morpheus
Sony on niin ikään mukana VR-lasimarkkinoilla. Sonyn lasit toimivat yhdessä Playstation 4 -pelikonsolin kanssa, mikä voi edesauttaa lasien yleistymistä tavallisten käyttäjien kotitalouksissa.
Lisäksi Sonyn etuna on se, että se tekee yhteistyötä isojen pelitalojen kanssa, jotka aikovat hyödyntää laseja tulevissa julkaisuissaan. Lasit ovat lisäksi tyylikkäät. Lasit välittävät kuvaa 120 hertsin taajuudella, mikä auttaa vähentämään mahdollista pahoinvointia.
Samsung Gear VR
Samsungin Gear VR oli ensimmäinen tuote, joka tuli myyntiin virtuaalilasimarkkinoilla. Lasien käyttö vaatii soveltuvan Samsungin älypuhelimen ja siihen ladattavan sovelluksen. Lasien uusin versio vaatii seurakseen Galaxy S6- tai Galaxy S6 Edge -puhelimen. Samsung ei tarjoa tarkinta katseluelämystä, mutta toisaalta käyttö on helppoa.
Microsoft HoloLens
Microsoft esitteli lasinsa vuoden alussa. Kyse ei kuitenkaan ole täysiverisista VR-laseista, vaan ennemminkin hologrammilaseista. Lasit lisäävät vallitsevaan todellisuuteen lisäelementtejä hologrammien avulla.
Lasien avulla on demottu esimerkiksi Minecraft-peliä, jossa pelaaja voi tehdä rakennelmia esimerkiksi kotinsa pöytien päälle. On mahdollista, etteivät Microsoftin lasit saa yhtä laajaa tukea sovelluskehittäjiltä oman erikoisluonteensa takia.