Tätä ei ole hetkeen nähty! Thierry Neuville katkaisi uskomattoman pitkän putken – Hyundain odotus jatkuu yhä

Thierry Neuville maksimipistepottiin Montessa – Hyundai-tähti hehkutti täydellistä suoritusta 2:30
Thierry Neuville maksimipistepottiin Montessa – Hyundai-tähti hehkutti täydellistä suoritusta

Pisteiden valossa täydellisen MM-ralliviikonlopun Monte Carlossa ajanut Hyundain Thierry Neuville on kisan jälkeen itselleen varsin epätavanomaisessa tilanteessa, koko MM-sarjan kärjessä.

Neuville keräsi Montesta täydet 30 pistettä oltuaan lauantain jälkeen yleiskilpailun ykkösenä ja selvitettyään vielä tämän jälkeen nopeimmin sekä koko sunnuntain että rallin päättäneen erikoiskokeen. Hänestä tuli samalla historian 12. kuljettaja, joka onnistuu voittamaan vuodesta 1911 ajetun klassikkokilpailun toistamiseen urallaan.

Edellisen kerran Neuville johti MM-sarjaa tasan neljä vuotta sitten kerättyään täyden pistepotin myös ensimmäisessä Monte-voitossaan – silloinkin Sébastien Ogierin nenän edestä.

Viimeisten neljän vuoden aikana on ylipäätään ollut äärimmäisen harvinaista, että kuljettajien MM-sarjaa johtaa joku muu kuin Toyota-tallin kuljettaja. Ainoat kerrat Neuvillen ykkössijojen välissä ovat olleet Monte Carlo 2022 (Sébastien Loeb, M-Sport) ja Ruotsi 2023 (Ott Tänak, M-Sport).

Valmistajissa Toyotan ylivalta jatkuu edelleen, tosin äärimmäisen täpärästi. Talli on Hyundain edellä nyt yhden pisteen marginaalilla.

Edellisen kerran valmistajien MM-sarjan kärjessä on ollut joku muu kaksi vuotta sitten, kun M-Sport kiilasi kolmen pisteen marginaalilla edelle Sébastien Loebin ajettua Montessa uransa 80. MM-rallivoittoon. Hyundai on ollut MM-sarjan kärjessä viimeksi 39 MM-rallia sitten joulukuussa 2020 Monzassa. 

Neuvillen viikonloppu ei ollut pelkkää ruusuilla tanssimista, kuten nämä videot perjantaiaamulta osoittavat:

Jäinen mutka yllätti Thierry Neuvillen pahasti: "Niin lähellä ulosajo, että ei voi lähempänä olla" 1:09
EK3: Jäinen mutka yllätti Thierry Neuvillen: "Niin lähellä ulosajo, että ei voi lähempänä olla"

Tähän sulaa Neuvillen johto! Hyundai-tähti sortuu ajovirheeseen 0:52
EK4: Tähän sulaa Neuvillen johto! Hyundai-tähti sortuu ajovirheeseen

Lue myös:

    Uusimmat