Kommentti: Thierry Neuville on maailmanmestari

Thierry Neuville voittoon Kreikan MM-rallissa – näky Ogierin ulosajosta valkeni hänelle päätöspätkällä 3:57
Thierry Neuville voittoon Kreikan MM-rallissa – näky Ogierin ulosajosta valkeni hänelle päätöspätkällä.

Thierry Neuville on jätetty viidesti urallaan rallin MM-sarjan hopeasijalle, mutta nyt 36-vuotias belgialainen pääsee viimein juhlimaan kauan odottamaansa mestaruutta, kirjoittaa MTV Urheilun Mikko Hyytiä.

Koko kauden ajan MM-sarjan kärkipaikalla keikkunut Neuville nappasi viikonloppuna Kreikassa tämän vuoden toisen voittonsa, ja ero tallikaveri Ott Tänakiin on 34 pistettä, kun ajamatta on kolme osakilpailua. Toyotan Sébastien Ogier putosi viimeisen ek:n kaatonsa vuoksi jo 38 pisteen päähän.

Mestaruus ei ole enää takaa-ajajilla omissa käsissä, eikä se ollut sitä edes Kreikkaan tultaessa.

Yhdestä kilpailusta voi toki saavuttaa 30 pistettä, mutta tällä kaudella täyden potin on lunastanut vain yksi mies, Neuville, joka pisteli tammikuussa Monte Carlossa täydellisen sarjan.

Ja vaikka Tänak tai Ogier ajaisivatkin jäljellä olevissa kisoissa täysiä pisteitä, toiseksi suurin tarjolla oleva potti on 25 pistettä, eli puhtaasti omalla tekemisellä eroa voi kuroa kiinni vain viidellä pisteellä kilpailua kohden.

Tähän peilaten Tänakin ja Ogierin takamatka on sellainen, ettei kukaan ole kuljettajien MM-sarjan 45-vuotisen historian aikana pystynyt nousemaan vastaavasta tilanteesta mestariksi näin myöhäisessä vaiheessa kautta.

Nykyisen pistejärjestelmän ja ralli 2 -säännön myötä moisen eron kiinni kurominen on jo lähtökohtaisestikin vaikeampaa kuin vaikkapa vuosikymmeniä sitten.

Helmikuusta Ruotsista lähtien muille tietä auranneella Neuvillella on inhoamansa tehtävä tehtävänä enää vajaan kolmen viikon päästä Chilessä, ja sen jälkeen hän pääsee Keski-Euroopassa parhaalta lähtöpaikalta omalle mielialustalleen, asfaltille – se on tämänhetkisen piste-eron myötä jo tässä vaiheessa varmaa.

Näistä lähtökohdista ei sula enää edes "ikuinen kakkonen".

Sébastien Ogierin auto katolleen päätöspätkällä – "Tähän kariutuivat Toyotan ja Ogierin mestaruushaaveet" 1:15
Sébastien Ogierin auto katolleen päätöspätkällä – "Tähän kariutuivat Toyotan ja Ogierin mestaruushaaveet"

Ott Tänak sai maalissa tiedon Sébastien Ogierin ulosajosta – "Ei, ei, ei" 0:25
Ott Tänak sai maalissa tiedon Sébastien Ogierin ulosajosta – "Ei, ei, ei"

Lue myös:

    Uusimmat