Täydellinen ruskea jauhelihakastike – teethän sen näin?

Julkaistu 01.04.2014 08:06(Päivitetty 01.04.2014 08:10)

Perinteinen jauhelihakastike on monen suomalaisperheen arkiherkku, mutta miten siitä saakaan valmistettua täydellistä?

Perinteinen ruskea jauhelihakastike on klassinen arkiherkku, jonka valmistaminen käy nopeasti. HK:n tuotekehityskokki Tero Honkaniemen mukaan täydellinen ruskea kastike syntyy, kun pitää mielessään muutaman perussäännön.

– Kastike suurustetaan yleensä vehnäjauholla. Vehnäjauhot voi ripotella pannulle ruskistetun jauhelihan joukkoon, mutta kastikkeesta saa tummempaa ja maukkaampaa, kun jauhot ruskistaa erikseen pannulla tai kattilassa rasvan kera.

Honkaniemi muistuttaa, että jauhoihin lisättävän nesteen on oltava kuumaa, jotta jauhot eivät paakkuuntuisi.

– Ja kastiketta on sekoitettava voimakkaasti, kun kuuma neste lisätään ruskistettujen jauhojen joukkoon.

Yksinkertaisimmillaan mausteiksi riittävät suola ja rouhittu mustapippuri, mutta kastiketta voi maustaa lukemattomin eri tavoin.

Lue lisää vinkkejä maustamiseen ja katso ruskean jauhelihakastikkeen resepti Tero Honkaniemen Lihakoulu-blogista

Lue myös:

Jauhelihapihvit kannattaakin valmistaa näin – lopputuloksena supermehevä hampurilainen

Näin leikkaat pihvin oikeaoppisesti – saat mureampaa lihaa!

Ethän pilaa pihvejäsi näin? Lopputuloksena kuivaa ja palanutta lihaa

Supermureat pihvit syntyvät helposti – tässä ehdoton niksi!

(MTV LIFESTYLE)

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle