Ruoka-asiantuntija kertoo parhaat vinkkinsä jauheliha-tomaattikastikkeen valmistamiseen.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrotiin maaliskuun alussa tutkimuksesta, jonka mukaan suomalaisten suosikkipastakastike on jauheliha-tomaattikastike.
Kastike on helppo valmistaa ja jauhelihaa lukuun ottamatta ainekset löytyvät todennäköisesti jo valmiiksi kuiva-ainekaapista.
Allt on Mat -sivuston ruoka-asiantuntija Gunilla von Heland listaa kolme vinkkiä, joiden avulla jauhelihakastikkeesta saa yksinkertaisesti erityisen maukasta.
Lue myös: 1980-luvun hittipasta teki taas paluun: "Tosi helppo tehdä"
Kolme yksinkertaista keinoa parempaan jauhelihakastikkeeseen
Tomaattisen jauhelihakastikkeen voi valmistaa monella eri tapaa ja monista eri aineksista, vaikka kaikki niistä eivät olisikaan italialaisten hyväksymiä.
Riippumatta ainesosista, Gunilla von Heland kehottaa seuraamaan näitä kolmea ohjetta:
1. Ruskista jauheliha kunnolla
Von Heland kehottaa paistamaan jauhelihan kypsäksi voissa tai öljyssä, jotta se saa kauniin ruskean värin. Kun ruskistat jauhelihan kypsäksi keittämisen sijaan, lopputulos maistuu paremmalta ja rakennekin on miellyttävämpi.
2. Anna kastikkeen maustua pitkään
Mitä kauemmin annat jauhelihakastikkeen kypsyä, sitä maukkaampaa siitä tulee. Von Helandin mukaan pastakastikkeen olisi hyvä antaa porista vähintään 20 minuuttia, mutta mielellään jopa pari tuntia, jos sille on aikaa.
3. Sekoita pasta ja jauhelihakastike keskenään
Von Heland kehottaa sekoittamaan pastan ja jauhelihakastikkeen keskenään ennen sen tarjoilua. Näin maut tulevat todella yhteen, eikä pastasta tule kuivaa ja mautonta. Lisäksi näin saat jokaisella puraisulla pastaa sekä jauhelihakastiketta.
Lue myös: Lähes joka toinen suomalainen tekee yleisen pastavirheen – ei todellakaan kannattaisi!
Lue myös: Pasta kypsäksi minuutissa! Hittiniksi säästää sähköä, mutta siinä on yksi juju
Katso myös: Näin paistat jauhelihasta täydellistä
1:25
Katso Makuja-sivuston parhaat reseptit!
Lähde: Allt om Mat