Taylor Swift kannattaa Kamala Harrisia

Laulaja Taylor Swift ei suoraan sanonut seuraajilleen, ketä heidän tulisi äänestää. Hän korosti tehneensä oman valintansa ja kehotti seuraajiaan tekemään omansa.

Yhdysvaltalainen poptähti Taylor Swift kertoi Instagram-tilillään tukevansa demokraattien ehdokasta Kamala Harrisia Yhdysvaltain seuraavaksi presidentiksi.

Laulaja-lauluntekijä kertoi asiasta pian Harrisin ja republikaanien presidenttiehdokkaan Donald Trumpin välisen tv-väittelyn jälkeen. Väittely järjestettiin varhain keskiviikkona Suomen aikaa.

–  Annan ääneni Kamala Harrisille ja (varapresidenttiehdokas) Tim Walzille vuoden 2024 presidentinvaaleissa, Swift kirjoitti tililleen.

Julkaisemassaan kuvassa Swift poseeraa kissansa kanssa. Kuvan yhteyteen hän on kirjoittanut pitkän vaaleja käsittelevän tekstin, jossa Swift muun muassa luonnehtii Harrisia "soturiksi".

–  Äänestän Kamala Harrisia, koska hän taistelee oikeuksien ja asioiden puolesta, jotka mielestäni tarvitsevat soturin puolustajakseen, Swift kirjoitti.

–  Uskon, että voimme saavuttaa paljon enemmän tässä maassa, jos meitä johtaa rauhallisuus eikä kaaos, hän jatkoi.

Swift kertoi myös olevansa huolissaan Trumpin jaettua viime kuussa tekoälyllä muokattuja kuvia, joissa väitettiin Swiftin kannattavan häntä vaaleissa. Swift kirjoittikin, että yksinkertaisin tapa taistella väärää tietoa vastaan on totuus.

Huippusuositulla Swiftillä on yli 280 miljoonaa seuraajaa Instagramissa. Swiftin tekemä julkaisu sai yli kaksi miljoonaa tykkäystä jo ensimmäisen puolen tunnin aikana.

Tuki viime vaaleissa Bideniä

Swift ei suoraan sanonut seuraajilleen, ketä heidän tulisi vaaleissa äänestää. Hän korosti tehneensä oman valintansa ja kehotti seuraajiaan tekemään omansa. Tekemänsä julkaisun lisäksi Swift jakoi linkin vaaleissa äänestäjäksi rekisteröitymiseen Instagram-tilinsä tarinaosiossa.

Harrisin kampanjatiimissä ei ennakkoon tiedetty Swiftin ilmoituksesta, uutiskanava CNN kertoo. Kampanjatiimin tiedottaja Ian Sams sanoi CNN:n haastattelussa, että kampanjassa otetaan kuitenkin mielellään vastaan kaikki tuki, mitä Swift haluaa vaalien alla antaa.

Swift ei ollut tätä ennen julkisesti ottanut kantaa tuleviin presidentinvaaleihin. Edellisissä presidentinvaaleissa Swift kannatti Joe Bidenia ja on aikaisemminkin suhtautunut Trumpiin kriittisesti.

Lue myös:

    Uusimmat