Donald Trump vastasi Taylor Swift -tekoälykuvakohuun: "En tiedä niistä mitään"

Donald Trumpin mukaan hän ei tiedä viestipalvelu Truth Socialissa julkaistuista kuvista mitään.

Republikaanien presidenttiehdokas ja entinen Yhdysvaltain presidentti Donald Trump, 78, jakoi taannoin sosiaalisessa mediassa kuvia, jotka viittasivat pop-tähti Taylor Swiftin ja osan hänen kannattajistaan tukevan häntä vaaleissa.

Ainakin osa Trumpin omassa Truth Social -viestipalvelussa jaetuista kuvista oli tehty tekoälyn avulla. Swift ei ole osoittanut kannatustaan Trumpia kohtaan julkisesti; ainakin edellisissä vaaleissa laulaja kannatti presidentti Joe Bidenia.

Trump vastasi tekoälykuvakohuun Fox Newsin haastattelussa keskiviikkona 21. elokuuta. Presidenttiehdokkaan mukaan hän on täysin tietämätön kuvien alkuperästä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– En tiedä niistä mitään muuta, kuin että joku muu on tehnyt ne. Minä en tehnyt niitä, Trump lausui. Hän ei kuitenkaan nimennyt ketään muuta tahoa vastuuseen kuvien luomisesta.

Trumpin mukaan tekoäly on hyvin kinkkinen apuväline; presidenttiehdokkaan mukaan hän on myös itse joutunut joskus ongelmiin sen kanssa.

– Sitä on tapahtunut myös minulle. He laittavat minut puhumaan – täydellisesti, puhun aina täydellisesti – tekoälyllä, tukien erilaisia tuotteita ja asioita, Trump jatkaa.

Trumpin puhemies Steven Cheung sanoi Fox Newsille antamassaan lausunnossa Taylor Swift -fanien, jotka tukevat Donald Trumpia, olevan yhä suurempi liike, joka kasvaa päivä päivältä.

– Sillä välin Kamala Harris (demokraattien presidenttiehdokas) on syntisen syyllinen kaikkeen siihen pahaan, mitä hän on aiheuttanut kaikille amerikkalaisille, Cheung lausui.

Trumpin viestipalvelussa jakamissa kuvissa oli esimerkiksi Taylor Swift pukeutuneena Setä Samulin -asuun, kehottaen fanejaan äänestämään Trumpia.

Trump oli kommentoinut kuvaa lausahduksella "Hyväksyn!"

Kalifornian yliopiston digitaalisen kuvankäsittelyn asiantuntijan Hany Faridin mukaan kuva oli tehty joko klassisen kuvamanipulaation tai tekoälyn avulla.

Väärennettyjen kuvien joukossa oli kuitenkin asiantuntijoiden mukaan myös oikeita kuvia, mikä tekee väärennöksien havaitsemisesta erityisen vaikeaa, Farid muistutti.

Taylor Swift ei ole julkisesti ottanut kantaa tuleviin presidentinvaaleihin. 

Lue myös:

    Uusimmat