Canepa Novisimo Carmenere on täydellinen kumppani grillatulle lihalle. Täyteläisen punaviinin mausta erottuu pippuria, vaniljaa ja kuivattuja marjoja. Grilliruoan lisäksi viini toimii loistavasti juustojen ja pastaruokien kanssa.
Pitkät perinteet
Jose Canepa saapui Italiasta Valparaisoon Chileen vuonna 1914. Hän perusti Canepan viinitalon 1930 visionaan yhdistää chileläinen ja italialainen viinintekotaito.
Alusta alkaen Canepan viinitalo on investoinut laajasti maahan, tekniikkaan ja kellareihin. Vienti Etelä-Amerikkaan ja Eurooppaan alkoi jo vuonna 1940.
1960 Jose Canepan pojan Jose Canepa Sarrochin johdolla Canepan viinitalo modernisoitiin perustamalla uudenaikainen kypsytyskellari ja pullotuslinja. Tämä modernisointi antoi pohjan ja mahdollisuuden laajentaa vientiä ulkomaille, joka kasvoikin tasaisesti.
Häränlihavartaat ja vesimelonisalsa
Canepa Novisimo Carmenere on täydellinen ruokajuoma mausteisille häränlihavartaille.
4:lle hengelle
härän sisäfilepihviä á 150 g
Marinadi:
1,5 rkl rypsiöljyä
2 rkl kiinalaista soijakastiketta
1,5 rkl sambal oelek
1 rkl ruokosokeria (tai fariinisokeria)
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
ripaus suolaa
muutama timjamin oksa
Sekoita marinadi. Leikkaa pihvit 2 cm paksuiksi suikaleiksi. Laita suikaleet marinadin sekaan ja anna maustua vähintään kolme tuntia. Ota huoneenlämpöön noin tunti ennen grillausta. Pujota vartaisiin ja grillaa kypsiksi.
Vesimelonisalsa
200 g kivetöntä vesimelonia
1 salaattisipuli
1 rkl sitruunamehua
2 rkl creme fraichea
sormisuolaa
mustapippuria
pala tuoretta chiliä
50 g fetajuustoa
hienoksi hakattua tuoretta minttua
Paloittele meloni pieniksi palasiksi. Viipaloi salaattisipuli ohueksi viipaleiksi. Murustele fetajuusto ja sekoita kaikkiin muihin aineksiin.
Lisää ideoita kesän juhliin: www.kaikkijuhlista.fi
Teksti ja kuvat: www.interbrands.fi