Teslan pakkopäivitys pudotti autojen toimintamatkaa jopa 20 prosenttia – joukkokanne USA:ssa

Suivaantuneet omistajat ovat nostaneet Yhdysvalloissa ryhmäkanteen sähköautoja valmistavaa Teslaa vastaan, kertoo uutistoimisto Reuters.

Kaliforniassa nostetun kanteen mukaan Teslan automaattinen ohjelmistopäivitys rokotti joidenkin vanhempien Model S- ja Model X -yksilöiden toimintamatkaa pahimmillaan jopa viidenneksellä.

Autojen omistajat eivät voineet estää ohjelmistopäivitystä asentumasta, minkä he katsovat rikkoneen osavaltion sekä liittovaltion kuluttajansuojalakeja.

Omistajia edustavan asianajajan mukaan Teslojen omistajat ovat hyvin poikkeuksellisella tavalla valmistajan armoilla. Tesla voi pakottaa ohjelmistopäivityksen autoihin automaattisesti auton ollessa verkossa.

Osa omistajista on maksanut kolmansille osapuolille satoja dollareita siitä, että auton ohjelmisto palautetaan aiempaan versioon. Joillekin joukkokanteessa mukana oleville asiakkaille Tesla on tarjonnut akun vaihtamista 15 000 dollarin hintaan heidän valitettua autonsa pudonneesta toimintamatkasta.

Tesla ei ole toistaiseksi kommentoinut sitä, miksi päivitys tehtiin tai miksi päivitys rokotti toimintamatkaa niin rajusti.

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat