Tiina järjesti häänsä vain 1 500 eurolla – yksi yllättävä ratkaisu säästi ehkä eniten rahaa

Hakkaraisten häissä korostui talkoohenkisyys ja ekologisuus.

Kesällä 2019 kuopiolaiset Tiina Hakkarainen, 29 ja puoliso Miro Teittinen, 34, viettivät unelmiensa päivää, kun he juhlistivat tuoretta avioliittoaan yhdessä läheistensä kanssa.

Tiinan ja Miron häät eivät olleet kuitenkaan mitkä tahansa juhlat, sillä rahaa niiden järjestämiseksi kului vain 1 500 euroa. Naimisiin mennessään Tiina teki nuorisotyöntekijän töitä ja puoliso opiskeli sosiaalialaa: rahaa ei yksinkertaisesti ollut enempää käytettäväksi.

Se ei kuitenkaan paria haitannut, sillä juhlien hulppeus ei ollut heille itseisarvo.

– Tiesimme aina, ettemme halua suuria tai hulppeita häitä. Ajattelimme siksi, ettei ajankohdalla tai käytettävissä olevalla rahan määrällä ole sinänsä väliä, Tiina kuvailee.

Lisäksi syy avioitumiselle oli melko käytännönläheinen, sillä pariskunta haaveili tuolloin lapsen adoptoinnista. Joistain maista ei ole mahdollista adoptoida lasta, mikäli vanhemmat eivät ole naimisissa keskenään.

Yllättävä päätös

Juhlan pieneen budjettiin vaikutti Tiinan mukaan pitkälti se, että lähes kaikki koristeista tarjoiluastioihin oli joko kierrätettyä tai lainattua. Ekologisuus ja kierrättäminen on parille tärkeää.

"Häämekon" eli tavallisen valkoisen juhlamekon Tiina osti neljällä eurolla kirpputorilta, ja somisteet koostuivat kierrätyspurkeista ja luonnonkukista.

Kenties eniten rahaa säästyi yllättävällä päätöksellä, kun pariskunta päätti olla hankkimatta toisilleen vihkisormuksia.

– Kumpikaan meistä ei tykkää käyttää koruja muutenkaan, joten emme kokeneet tarpeelliseksi hankkia niitä, Tiina sanoo.

Milena puolestaan järjesti unelmiensa häät 60 000 eurolla. Juttu jatkuu videon alla.

Milena järjesti unelmiensa häät hulppealla 60 000 euron budjetilla 3:19
Katso, miltä 60 000 eroa maksaneissa häissä näytti.

Etuoikeutettu olo

Pariskunta säästi pitkän pennin myös siksi, että juhlapaikasta ei tarvinnut maksaa. Häät järjestettiin Tiinalle rakkaassa paikassa, edesmenneen mummon mökillä järven rannassa.

– On suuri etuoikeus, että meillä on tällainen paikka, jossa saimme pitää juhlat. Olen myös todella kiitollinen kaikille läheisille, jotka auttoivat häiden järjestelyissä, Tiina kuvailee.

Ennen varsinaista juhlapäivää osa läheisistä oli laittamassa paikkoja kuntoon yhdessä hääparin kanssa. Tiinan sisko teki hänelle kampauksen ja serkut ottivat valokuvia.

Myös kaikki ruoat kolmea suklaakakkua lukuun ottamatta tehtiin alusta loppuun itse.

– Tilattuihin kakkuihin meni toki rahaa. Niiden ohella suurimmat kulut olivat pihakalusteet ja teltat, jotka vuokrasimme pihalle sateen varalta, Tiina kertoo.

Lisäksi pari palkkasi muutaman sadan euron palkkiolla pitopalvelun työntekijän hoitamaan noutopöytää muutamaksi tunniksi, jotta läheisten oli mahdollista vain nauttia olostaan.

"Emme jääneet mistään paitsi"

Tiina ei koe, että olisi jäänyt paitsi jostakin tai jättänyt budjetin nimissä jotain tekemättä. Ohjelma, ruoka ja juhlapaikka saivat kehuja, eikä parin mielestä mitään olisi tarvinnut muuttaa.

– Saimme budjetillamme juuri oman näköisemme häät, emmekä olisi halunneetkaan mitään suurempaa, Tiina kuvailee.

– On hauska ajatus, jos joku inspiroituu meidän häistämme ja oivaltaa, että häät voi järjestää myös "ei niin perinteikkäällä" tavalla.

Lue myös:

    Uusimmat