Timanttiliigassa huima kohtaaminen – vaikeudet kaataneelta ME-mieheltä kovaa vihjailua: "Löydän huippuni"

Kuulantyöntäjä Ryan Crouser vihjailee maailmanennätyksen olevan mahdollinen Timanttiliigan osakilpailussa Lontoossa lauantaina.

Crouser, 31, on rikkonut ulkoratojen maailmanennätyksen kahdesti. Viimeksi vuoden 2023 toukokuussa, kun hän työnsi tuloksen 23.56 Los Angelesissa.

– Tiedän, jos maailmaennätys on mahdollinen jo ennen kuin kuula lähtee kädesti. Jos pääsen läpi älä mokaa tätä -vaiheesta, tiedän olevani melko hyvässä vedossa, Crouser kertoili kisan alla.

– Jos maailmanennätys on syntyäkseen, se tapahtuu loppupään työnnöillä. Jos yleisö on äänekäs, työnnöt ovat pidempiä.

Crouser kertoi olevansa täydessä kunnossa häntä vielä kesäkuussa käydyissa Yhdysvaltojen olympiakarsinnoissa vaivanneen kyynärpäävaivan jälkeen.

– Tunnen oloni hyväksi ja kuntoni on nousussa olympialaisten alla. Käyrä on sojottanut ylöspäin karsinnoista lähtien. Sitä ennen olin epävarma. Vuosi on ollut vähintäänkin turhauttava. Olen 31-vuotias, enkä varmaankaan ole halunnut myöntää, että täytyisi ottaa vähän rauhallisemmin, Crouser sanoi.

– Nuorempana työnsin jatkuvasti hyvin harjoituksissa, mutta en onnistunut kilpailuissa. Nyt kolmekymppisenä en työnnä niin pitkälle harjoituksissa, mutta tiedän, että löydän huippuni kisoissa.

Huima kohtaaminen radalla

Yksi Lontoon illan kohokohtia on naisten 400 metrin aitojen kilpailu, jossa kohtaavat Sydney McLaughlin-Levrone ja Femke Bol

Yhdysvaltalainen McLaughlin-Levrone rikkoi maan olympiakarsinnoissa kesäkuussa oman maailmanennätyksensä juoksemalla ajan 50.65. Hollantilainen Bol vastasi viime viikolla rynnimällä 50.95.

Kaksikon kohtaamisesta voi odottaa hurjaa ilotulitusta.

– Rehellisesti, jos joku olisi sanonut pari vuotta sitten, että juoksemme 400 metrin aidoissa alle 51 sekunnin, en olisi uskonut, Bol sanoi.

Bolin mukaan kiivasta kamppailua radalla käyvä kaksikko on on ystävällisissä väleissä.

– Molemmat ymmärrämme, että 400 metrin aidat on kova laji, ja minä kunnioitan häntä todella paljon.

Lontoon Timanttiliigan osakilpailu lauantaina kello 16 MTV Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat