Todella eksoottisen kiekkomaan tähti riehui SM-liigassa

SM-liigan avauskierroksella Mikkelin Jukurien voitto Hämeenlinnan Pallokerhosta oli odotusarvo, muttei sentään niin, että Jukurit porskuttaa saman tien sarjan piikkipaikalle.

Viisi kautta Jukureissa (2016–21) liigakiekkoja torjunut Sami Rajaniemi oli yksinäinen HPK-maalilla jo kahden erän aikana 60 laukauksen ristitulessa. Jukurit pommitti voittolukemikseen 7–3.

Jo kahteen ensi erään kolme ylivoimamaalia 60-prosenttisella teholla takoneen Jukurien tehokaksikkona häärivät Max Ellis (3+1) ja Peter Abbandonato (1+3). Amerikkalaisen laitahyökkääjä Ellisin, 24, ja kanadalaissentteri Abbandonaton, 26, yhteispeli tuntui toimivan.

Tarkemmin ottaen Abbandonato on eksoottisen kiekkovaltion Kreikan maajoukkuepelaaja.

– Tämä oli hieno alku kaudelle. Pitää kiittää ketjukavereita hyvistä syötöistä. Toivottavasti hattutempusta tulee tapa, kommentoi viime kaudella AHL-farmiliigassa neljä maalia tehnyt Ellis Katsomon haastattelussa.

Abbandonato edusti kesäkuussa tossulätkän MM-kisoissa Sveitsissä Kreikkaa, joka eteni puolivälieriin asti. Vastassa alkulohkossa oli Abbandonaton kotimaa Kanada. Suomen joukkueessa MM-kisoissa pelasi entisen NHL-kiekkoilija Vesa Viitakosken salibandyn parista paremmin tunnettu poika Valtteri Viitakoski.