Kaikille sattuu virheitä ja niin käy myös tuomareille. Historian saatossa virheitä on sattunut eikä se rajoitu vain tiettyihin lajeihin, kuten oheisesta listasta huomaamme. On kuitenkin muistettava, että myös tuomarit ovat vain ihmisiä.
10) Rugby-ottelu Wales-Uusi-Seelanti 1905
Uuden-Seelannin rugbymaajoukkue All Blacks oli ensimmäistä kertaa Euroopassa kiertueella vuonna 1905 ja oli jo omissa otteluissaan päihittänyt Skotlannin, Irlannin ja Englannin ja haki värisuoraa Walesia vastaan. Wales johti ottelua, mutta Uuden-Seelannin Bob Deans näytti onnistuvan maaliyrityksessä, jonka avulla joukkueella olisi ollut mahdollisuus napata ottelusta voitto. Walesin pelaajat kuitenkin repivät Deansin pelikentän puolelle ennen kuin tuomarit pääsivät paikalle ja he eivät antaneet tilanteesta maalia. Deans kuoli vain kolme vuotta myöhemmin 24-vuotiaana ja vielä kuolinvuoteellaan hän vakuutti tehneensä maalin. Tuomareiden päätökset eivät menneet nappiin edes yli sata vuotta takaperin.
9) Viisi yritystä
Amerikkalaisessa jalkapallossa on neljä yritystä edetä 10 jaardia ennen kuin vuoro vaihtuu. Vuoden 1990 yliopistopelissä Colorado Buffaloes ja Missouri Tigers kohtasivat ja Missouri johti ottelua viidellä pisteellä puolisen minuuttia ennen loppua. Colorado haki voittoa viimeisillä hyökkäysvuoroilla. Tuomarit sekosivat laskuissaan ja antoivat Coloradolle vielä viidennen yrityksen, jolla he lopulta voittivat pelin. Lopulta Colorado eteni aina Orange Bowlin voittajaksi tuolla kaudella. Tilanne on nähtävissä täältä.
8) Leijonien jäähyt
Leijonien tämän vuoden MM-kisat päättyivät puolivälieriin, mutta ei suinkaan ilman melkoista kohua. Tasatilanteessa Petri Kontiola raivasi panssarivaunun tavoin tietä Tshekin maalille ja samanaikaisesti Juuso Hietanen törkkäsi kiekon sisään. Kaikkien hämmästykseksi Kontiola jäähylle, Suomen maali hylättiin ja ylivoimalla Tshekki iski voittomaalin. Eikä se suinkaan ollut ottelun ainoa kyseenalainen tuomio. Vielä, kun muistissa oli Leo Komarovin suihkukomennus edellispelistä, niin sinivalkoisia laseja väännettiin kotikatsomoissa olan takaa katki. tuomarityöskentelystä jäi vähän karvas maku ja paljon jossiteltavaa.
7) Kolme keltaista korttia
Kuten myös aiemmin listassa olleen amerikkalaisen jalkapallon tuomarin laskutaito petti, niin sama kävi myös Graham Pollille vuoden 2006 jalkapallon MM-kisoissa. Poll varoitti Kroatian Josip Simunacia toistamiseen keltaisella kortilla, mutta kaikkien hämmästykseksi kroaatti sai jatkaa kentällä, sillä Poll ei näyttänyt punaista korttia. Simunac jatkoi ottelun loppuun saakka kentällä ja sai kolmannen keltaisensa ja vihdoin punaisen ottelun päätyttyä, kun kävi vielä aukomassa päätään Pollille. Englantilaistuomari oli vahingossa merkannut ensimmäisen keltaisen kortin papereihinsa Australian pelaajalle eikä Simunacille. Tilanne on katsottavissa täältä.
6) Pariluistelu 2002 olympialaisissa
Kanadalaispari David Pelletier-Jamie Sale oli matkalla kohti olympiakultaa vuoden 2002 olympialaisissa. Kaikkien yllätykseksi ranskalaistuomari Marie-Reine Le Gougne kuitenkin rankkasi venäläispari Jelena Bereznaja-Anton Siharulidzen paremmaksi ja näin venäläisiä juhlittiin olympiavoittajina monien tyrmistykseksi. Le Gougne myönsi, että häntä oli painostettu ja lopulta kanadalaispari nostettiin Bereznajan ja Siharulidzen rinnalle kultamitalisteiksi.
5) Baseballin World Series 1985
Vuoden 1985 baseballin MLB-liigan kuudennessa finaalissa nähtiin tuomarivirhe, joka käänsi koko finaalien kulun. Finaalissa kohtasivat Kansas City Royals ja St. Louis Cardinals. Cardinals johti viimeisessä vuoroparissa ottelua 1-0, kun Royalsin Jorge Orta tuli lyöntivuoroon. Cardinalsin ulkokenttä nappasi helposti hänen matalan lyöntinsä ja toimitti pallon ykköspesälle, jossa pesävahti selvästi poltti Ortan. Tuomari Don Denkinger oli kuitenkin eri mieltä ja hänen mielestään Orta ehti pesään ajoissa, vaikka tästä videosta näkee selvästi, ettei hän ehtinyt pesälle. Royals tekikin perään kaksi juoksua voittaen ensin ottelun ja lopulta viimeisen seitsemännen pelin ja mestaruuden.
4) Voimisteluskandaali 2004 olympialaisissa
Ateenan olympialaisten miesten voimistelussa nähtiin omituinen tilanne, jonka setviminen jatkui pitkään. USA:n Paul Hamm palkittiin yleiskilpailun voittajana ja Etelä-Korean Yang Tae-Young sijoittui pronssille. Kilpailun jälkeen huomattiin kuitenkin, että Yangin vaikeusaste nojapuissa oli ollut väärä. Se oli ollut 9,9 eikä 10,0 kuten sen olisi pitänyt. Jos hänet olisi pisteytetty oikean vaikeusasteen mukaisesti, hänet olisi kruunattu olympiavoittajaksi. Kansainvälinen voimisteluliitto erotti virheestä vastuussa olevat tuomarit, joista yksi oli amerikkalainen ja yksi kolumbialainen, joka sattumoisin opetti Hammin kotiosavaltiossa USA:ssa. Virheestä alkoi pitkä valituskierre, joka lopulta päätyi siihen, että Hamm sai pitää kultansa ja Yang jäi nuolemaan näppejään.
3) Koripallon olympiafinaali 1972
USA oli voittanut jokaisen koripallo-ottelun siihen mennessä olympiahistoriassa ja oli vahvasti voitossa kiinni myös kolme sekuntia ennen loppua vuonna 1972, kun se johti vapaaheittojen jälkeen pisteellä. Alkuperäisen tuomaripäätöksen mukaan Neuvostoliitto ei ehtinyt pyytää aikalisää, vaan peliä jatkettiin normaalisti, kunnes sekunti ennen loppua toinen tuomari antoi Neuvostoliitolle aikalisän ja pelikello siirrettiin kolmeen sekuntiin. Neuvostoliiton ensimmäinen yritys epäonnistui ja USA:n pelaajat juhlivat kultaa. Kesken juhlien kuitenkin huomattiin, ettei kelloa oltu siirretty ja Neuvostoliitto sai yrittää uudestaan. Sillä kertaa se onnistui ja Neuvostoliitto kukisti ensimmäistä kertaa USA:n ja juhli kultaa. USA:n joukkueen pelaajat eivät koskaan hakeneet mitaleitaan. Tilanne on jäänyt historiaan yhtenä koripallohistorian omituisimmista. Ohessa tarinasta hieman laajempi kuvaus.
2) Nyrkkeilyn olympiafinaali 1988
Soulin olympiakisoissa vuonna 1988 amerikkalaisnyrkkeilijä Roy Jones junior oli edennyt vakuuttavasti finaaliin eikä ollut hävinnyt erääkään turnauksessa. Finaalissa vastaan asettui isäntämaan Park Si-Hun. Jones dominoi ottelua pitäen Parkin koko ajan köysissä ja voitti perille menneiden iskujen tilastonkin murskaavasti 86-32. Kaikkien yllätykseksi eteläkorealainen kuitenkin julistettiin ottelun voittajaksi. Skandaalin jälkeen pistelaskujärjestelmää muutettiin. Jokainen voi tehdä ottelusta oman johtopäätöksensä täältä.
1) Jumalan käsi 1986
Jalkapallohistorian ehkä kohutuin tapaus, kun Diego Maradona ohjasi kädellään pallon maaliin Englantia vastaan Meksikon MM-kisoissa 1986. Se jäi erotuomari Ali Bin Nasserilta kuitenkin huomaamatta. Maradona sitten kuittasi samassa pelissä käsimaalinsa yhdellä MM-historian upeimmalla osumalla. Maradonan maali ja kaikkien aikojen räikein tuomarivirhe on nähtävissä täältä.