Törkeä ilmiö: Gnistanin ahdinkoa käytetään rumasti hyväksi

Veikkausliigan IF Gnistanin kotistadion tuhoutui rajussa tulipalossa viime lauantaiaamuna. Seura kerää nyt varoja toimintansa turvaamiseksi. Helsinkiläisseuran haavoittuvainen tilanne on houkutellut esiin törkeän ilmiön.

Gnistan kertoo verkkosivuillaan, että sen nimissä on perustettu useita eri keräyksiä ja sivustoja. Rahaa hamuavat huijaussivustot eivät kuitenkaan ole seuran hallinnoimia tai hyväksymiä. 

Seura korostaa, että sitä voi tukea vaikeassa tilanteessa vain virallisten tukikanavien kautta. Gnistanille voi lahjoittaa rahaa MobilePayn tai tilisiirron kautta. Oikeat tiedot löytyvät joukkueen kotisivuilta.

Gnistanin toimitusjohtaja Ilkka Vanala kertoi maanantaina MTV Urheilulle, että virallinen keräys on lähtenyt hyvin käyntiin. Varoja on saatu jo muutamia kymmeniä tuhansia. 

Kaikki lahjoitukset lämmittävät ja koskettavat. Tilisiirtojen mukana tulleista viesteistä huomaa, että lahjoituksia on tullut joka puolelta Suomea. Yksityishenkilöiltä, futisseuroilta, yrityksiltä, laidasta laitaan, Vanala kommentoi aiemmin.

Oulunkylän Veikkausliiga-seura joutui viikonloppuna karmeaan tilanteeseen. Sen Mustapekka-areenana tunnettu kotistadion paloi pahoin. Koko pääkatsomo tuhoutui käyttökelvottomaksi. Samassa rakennuksessa sijaitsivat myös toimistotilat ja esimerkiksi pelaajien punttisali. Myös edustusjoukkueen varusteet jäivät liekkeihin. 

Gnistan menetti tulipalossa kaiken – seurapomo avaa tuhojen vaikutuksia: "Tämä on absurdia" 2:04
Gnistanin toimitusjohtaja Ilkka Vanala avasi tulipalon vaikutuksia lauantaina MTV:lle: "Tämä on absurdia"

Lue myös:

    Uusimmat