Gnistan ratkaissut ensimmäisen akuutin ongelman – näin Veikkausliiga-seuran arki pyörii stadionpalon jälkeen

Valtaisa tuho – tältä Gnistanin kotistadionilla näyttää jälkisammutusvaiheessa 1:14
Valtaisa tuho – tältä Gnistanin kotistadionilla näytti jälkisammutusvaiheessa.

Veikkausliiga-seura IF Gnistanin toimitusjohtajan Ilkka Vanalan puhelin on pirissyt alituiseen varhain lauantaina tapahtuneen katsomopalon jälkeen. Helsinkiläisseuran edustusjoukkue on saamassa piakkoin apua muun muassa akuuttiin varustepulaan. 

Gnistanin kotipyhätön Mustapekka Areenan katsomopalossa tuhoituivat myös edustusjoukkueen peliasut ja pelaajien henkilökohtaiset varusteet. 

Toimitusjohtaja Vanala vastaa maanantaina MTV Urheilun soittoon kotitoimistoltaan. Ohjelmassa on tiimipalaveri puoliltapäivin.  

– (Seura)ihmiset ovat viestitelleet, että he menevät meidän vip-telttaamme, jossa on meidän toimisto, Vanala naurahtaa palon aiheuttamasta muutoksesta.

Vanala oli neuvotellut varustetoimittajan kanssa jo maanantaiaamupäivän aikana, ja hän luottaa siihen, että maksuaika saadaan sorvattua maltilliseksi. Seurapomon mukaan myös paikallinen urheiluvälineliike on "mukana hienosti" akuutissa projektissa. 

– Saamme on perusvarustepaketin edustusjoukkueelle tänään tai viimeistään huomenna, jotta pystymme treenaamaan. Eniten minua ehkä huolestuttaa pelaajakohtaiset kamat, että saisimme ne mahdollisimman pian toimimaan, Vanala kommentoi MTV Urheilulle viitaten muun muassa kaupan hyllyltä napattujen ja sisäänajettujen nappulakenkien eroon.

Toinen akuutti asia valtavassa takaiskussa on kenttäasia. Gnistan tarvitsee olosuhteet niin harjoitteluun kuin kotiottelujen järjestämiseen. Näitäkin selvitellään Vanalan mukaan maanantaina ja tiistaina.

HJK on tarjonnut Töölön jalkapallostadionin Gnistanin käyttöön loppukaudeksi, mikäli aikataulut saadaan sovittua joukkueiden kesken. Vanala oli viestitellyt toisen helsinkiläisseuran kanssa viimeksi tänään. 

– On tärkeä muistaa, että se ei ole vain se pelipäivä. Joukkueen pitää pystyä treenaamaan samoissa olosuhteissa, ja joukkueen toiminnan pitää pyöriä jotenkin samanlaisissa olosuhteissa. Mitkä ovat meidän valmennuksen ja huollon tilat, missä säilytämme varusteita? Vanala luettelee.  

– Toinen on tämä kaupallinen puoli, että miten löytyy sellainen joustavuus puolin ja toisin, että kaikki ovat tyytyväisiä. 

Stadionpalon syttymissyystä ei ole ainakaan vielä tiedotettu virallisesti. 

Tutkinnanjohtaja Jukka Larkio Helsingin poliisista kertoo MTV Urheilulle, että palonsyyntutkijat ovat päässeet vasta maanantaina aloittamaan työnsä Oulunkylässä. Uutta tietoa on saatavilla aikaisintaan loppuviikosta. Poliisi ei toistaiseksi epäile tapauksessa rikosta.

Keräys käynnissä

Gnistan menetti tulipalossa kaiken – seurapomo avaa tuhojen vaikutuksia: "Tämä on absurdia" 2:04
Gnistan menetti tulipalossa kaiken – seurapomo Ilkka Vanala avasi tuhojen vaikutuksia lauantaina: "Tämä on absurdia."

Gnistan käynnisti sunnuntaina myös Kipinärahasto-keräyksen, johon halukkaat voivat lahjoittaa haluamansa rahasumman. Vanalan mukaan lahjoittajia on tullut jo tähän mennessä runsaasti, ja summat ovat vaihdelleet eurosta tuhansiin euroihin.  

– Näyttäisi, että siellä on muutamia kymmeniä tuhansia. Hyvin se on lähtenyt käyntiin, mutta kun puhutaan tuosta skaalasta, niin se on hyvä alku. Toivomme, että ihmiset ovat hienosti mukana jatkossakin.  

– Kaikki lahjoitukset lämmittävät ja koskettavat. Tilisiirtojen mukana tulleista viesteistä huomaa, että lahjoituksia on tullut joka puolelta Suomea. Yksityishenkilöiltä, futisseuroilta, yrityksiltä, laidasta laitaan, Vanala selvittää. 

Gnistan pelaa seuraavan ottelunsa FC Interiä vastaan Turussa ensi viikon maanantaina. Seuraava kotiottelu on kalenterissa 4. elokuuta.  

Lue myös:

    Uusimmat