Jäikö pakastimeesi vielä torttutaikinaa? Siitä voi leipoa joulun ajan vieraille vaikkapa pikakantteja juustoleivoksia (katso tästä!) tai leipoa torttutaikinatikkuja ja tarjoilla niitä esimerkiksi hedelmäsalaatin ja/tai jäätelön sekä kinuskikastikkeen kanssa.
Torttutaikinatikut ja jätskihedelmämaljat
- 1 pkt torttutaikinaa (500 g)
- kananmunaa
- mantelirouhetta
- kookoshiutaleita
- kanelia
- sokeria
- raesokeria
Voitele sulaneet taikinalevyt munalla, ripottele pinnalle ohjeen haluamiasi rouheita. Laita aina kaksi rouhelevypintaa vastakkain. Leikkaa levyistä ½-1 cm:n levyisiä suikaleita. Kierrä suikaleet venyttäen pidemmiksi kierteelle ja taita ne kaksin kerroin n. 15 cm:n tikuiksi leivinpaperille uunipellille. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla kauniin ruskeiksi, 6-10 min kierteen paksuudesta riippuen.
- Lisäksi:
- hedelmiä: luumuja, viinirypäleitä, persikkaa, papaijaa tai tähtihedelmää
- ja / tai marjoja: mansikoita, karpaloita jne.
- hunajaa (1 dl) + rommia (1 dl)
- gourmet- tai vaniljajäätelöä
- kinuskikastiketta
Pilko hedelmät. Voit antaa hedelmäpalojen / marjojen maustua halutessasi juoksevan hunajan (1 dl) ja rommin (1 dl) sekoituksessa halutessasi ennen annosten tekoa.
Laita annosmaljoihin hedelmäpaloja, jätskipalloja, kinuskikastiketta ja mantelikookostikkuja.
Resepti: Arja Savela