Transpelaajan menestyksestä nousi kohu – portti huippukiertueelle raollaan

Transgolfari Hailey Davidson on voittanut naisten turnauksen Floridassa. Turnausvoitto on parantanut hänen mahdollisuuksiaan päästä karsimaan paikasta haaveilemallaan LPGA-kiertueella.

30-vuotias Davidson, josta tuli tiettävästi ensimmäinen ammattilaisnaisten golftapahtuman voittanut transpelaaja kolme vuotta sitten, vei NXXT Women's Classicis -turnauksen viime viikolla nimiinsä.

Floridassa asuva skotlantilainen voitti oltuaan kolme lyöntiä jäljessä vielä kaksi reikää ennen loppua.

Daily Mailin mukaan turnausvoitto avaa Davidsonille oven LPGA:n karsintakiertue Epson Tourille, jonne otetaan viisi NXXT:n parasta pelaajaa. Davidson on parhaillaan pistetaulukon kärjessä.

“Kukaan ei suutu, ennen kuin tulee jonkinlaista menestystä”

Uutiset Davidsonin voitosta ovat herättäneet vihaa sosiaalisessa mediassa.

Monet muun muassa korostivat, että hän pystyisi todennäköisesti lyömään palloa pidemmälle kuin naisena syntynyt pelaaja.

– On aina mielenkiintoista, miten kukaan ei suutu, ennen kuin tulee jonkinlaista menestystä, Davidson kirjoitti Instragram-tililleen lauantaina lisäten, että LPGA-kentille on vielä matkaa.

– Vaikka tämä voitto oli uskomaton, olen vielä todella kaukana LPGA-kiertueesta. Vielä on paljon työtä tehtävänä, että voin mahdollisesti ansaita tieni sinne jonain päivänä.

Vuonna 2010 LPGA-kiertue poisti vaatimuksen, jonka mukaan golfareiden on oltava syntyessään naisia.

24. syyskuuta 2015 - päivämäärä, joka on tatuoitu Davidsonin oikeaan kyynärvarteensa - on puolestaan päivä jolloin hän aloitti hormonihoitonsa.

Tammikuussa 2021 Davidson kävi läpi sukupuolenkorjausleikkauksen, joka kuuluu myös LPGA:n sukupuolisäännöstöjen edellytyksiin.

Lue myös:

    Uusimmat