Treenaaja, ethän sorru näihin neljään virheeseen? Voivat estää tulosten syntymisen

treeni, painot
Kehityksen pysähtyminen voi johtua monesta eri seikasta. Shutterstock
Julkaistu 21.01.2018 13:31

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Ahkerasta treenaamisesta huolimatta paikoillaan junnaavat treenitulokset saattavat turhauttaa. Fitness-tähti paljastaa, mistä eri syistä tämä saattaa johtua.

On hyvin tavallista, että ajan kuluessa treeni-into hiipuu, ja joskus se jopa lopahtaa kokonaan. Näin käy usein silloin, jos tuloksia ei synny toivotulla tahdilla. 

Sen sijaan, että päättäisit luovuttaa, kannattaa omat treenirutiinit laittaa syyniin. Personal trainer ja fitness-tähti Zanna van Dijk paljastaa, millaiset syyt voivat piillä paikallaan junnaavien treenitulosten taustalla. 

1. Olet liian ankara itsellesi

Fitness-tähden mukaan moni aloittaa liian kovalla tahdilla niin liikunnan kuin ruokavalionkin suhteen. Vaikka rankat treenit ja ruokavalion rajoittaminen saattavatkin alussa tuoda mukanaan nopeita tuloksia, tämä ei ole kestävä ratkaisu. Ja mikä tärkeintä, onnellisuus ja terveellisyys kärsivät.

Lue myös:  "Liikunta ei saisi olla yksi stressin aihe lisää" – näin teet liikunnasta elämäntavan

Kärjistettyjen ratkaisujen sijaan sinun tulisi pyrkiä löytämään rutiinit, joita pystyt noudattamaan lopun elämääsi. Kun annat kehollesi lepoa ja sen tarvitsemaa ravintoa, tuloksia syntyy taatusti.

2. Et ole rehellinen itsellesi

Saatat uskotella itsellesi, että syöt terveellisesti ja treenaat ahkerasti, mutta totuus voi olla aivan toinen. Muistitko laskea päivittäiseen kalorimäärääsi myös suoraan paketista napostelemasi keksit tai höyläämäsi juustosiivut? Kannattaa myös muistaa, että salilla käyminen ei ole tehokasta, jos keskityt treenaamisen sijaan lehtien lukemiseen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Istu alas ja ole rehellinen itsellesi. Mitä sinä oikeasti syöt? Kuinka paljon oikeasti treenaat? Liikuta kehoasi enemmän. Syö tietoisemmin. Aseta tavoitteita, jotka pystyt oikeasti saavuttamaan ja ole tavoitteidesi kanssa realistinen, Dijk neuvoo.

3. Palautuminen on riittämätöntä

Tulosten syntymisessä ei ole kyse ainoastaan siitä, kuinka syöt ja treenaat, vaan myös palautuminen ja riittävä lepo näyttelevät merkittävää roolia kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta. Muista siis nukkua ja huoltaa kehoasi riittävästi.

– Jos et anna kehosi palautua, se ei muutu timmimmäksi, vahvemmaksi ja rasvattomammaksi, Dijk neuvoo.

4.  Et haasta itseäsi riittävästi

Jos olet treenannut samalla treeniohjelmalla jo kuukausia, nyt on korkea aika muutokselle. Kehosi on nimittäin viisas ja tottuu nopeasti tiettyyn rasitukseen, jolloin hyödyt jäävät saamatta.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

– Välttääksesi tämän, sinun täytyy haastaa kehoasi uudella tavalla. Kokeile uusia tunteja, löydä uusia harjoituksia tai käytä salilla uusia välineitä, Dijk toteaa.

Kun vaihdat treenitottumuksiasi 4–6 viikon välein, varmistat sen, että kehitystä tapahtuu koko ajan.

Lähde: Cosmopolitan

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Tuoreimmat aiheesta

Liikunta