Unescon maailmanperintökohteessa Kiinassa on erikoinen vessaongelma.
Vuonna 2001 Unescon maailmanperintökohteeksi nimetty Yungangin Buddha-luolasto on yksi Pohjois-Kiinan suurimmista nähtävyyksistä, jossa vierailee vuosittain miljoonia turisteja. Luolastoissa on 51 000 patsasta, jotka on kaiverrettu 252 luolaan noin 1 500 vuotta sitten.
Viime päivinä maailmanperintökohteen vessat ovat saaneet enemmän huomiota kuin itse patsaat, kertoo CNN.
Hiljattain sosiaalisessa mediassa on levinnyt videoita ja kuvia luolaston WC-kopeista, joiden yläpuolelle on asennettu digitaaliset aikalaskurit.
Digitaalinen näyttö palaa vihreällä, mikäli koppi on tyhjä ja kun koppi on varattu, näytöstä voi seurata, kuinka kauan koppi on ollut lukittuna.
CNN:n mukaan henkilökunnan jäsen kertoi Xioxiang Morning Herald -lehdelle, että laskurit asennettiin, jotta kävijämäärien kasvu voitaisiin ottaa huomioon ja asiakkaat pystyisivät arvioimaan kauanko jonotus kestää.
– Niitä ei ole asennettu valvomaan, kuinka kauan joku on vessassa, hän sanoi.
Työntekijä lisäsi, että ketään ei heitetä ulos kopista kesken asioinnin, eikä WC-koppeihin ole asennettu aikarajaa niiden käytölle.
Sanomalehti Nanchang Evening News kertoi haastatelleensa toista henkilökunnan jäsentä, jonka mukaan laskureilla varmistetaan vieraiden hyvinvointi siltä varalta, että sattuisi "hätätilanne".
CNN kertoo, että uutinen on aiheuttanut paljon keskustelua sosiaalisen median alustoilla.
Osa nettikansasta kannattaa laskureita, sillä ne estävät kävijöitä viettämästä kopeissa turhaan aikaa ja selaamasta esimerkiksi kännyköitään asioilla ollessaan.
Osan mielestä turistikohde voisi käyttää rahansa viisaammin rakentamalla ihmisille enemmän WC-tiloja.
Viime vuonna Yungangin luolastossa vieraili yli 3 miljoonaa turistia.