Moni saattaa yhdistää sanan fetissi pervouteen tai "rajuun" seksuaaliseen mieltymykseen. Parisuhdeterapeutti Susanna Syldin mukaan fetissit ovat monesti paljon "kesympiä" kuin käsityksemme niistä.
– Kun puhutaan fetisseistä, ensimmäinen ajatus usein on "ne pervot miehet". Fetissit eivät kuitenkaan ole millään tavalla sukupuolisidonnaisia, seksuaali- ja parisuhdeterapeutti Susanna Syld kertoo MTV Uutisten Seksimyytit-sarjassa.
Hänen mukaansa fetissien yhdistäminen miehiin ja pervouteen juontaa juurensa historiaan. Miesten seksuaalisuus on ollut kautta historian luvallisempaa ja vapaampaa kuin naisten tai muiden sukupuolten seksuaalisuus.
– Ajattelen, että maailmassa on monia naisia ja muiden sukupuolten edustajia, jotka eivät tunnista omaa fetissiään, vaikka se on olemassa hänessä samanlaisena mielitekona kuin ihmisellä, joka tunnistaa omat fetissinsä.
Syld muistuttaa, että fetissi ei ole sama asia kuin fantasia.
– Fantasia on jokin mielikuva tai muisto, joka saa ihmisen kiihottumaan. Fetissit taas liittyvät aisteihimme: tuntoon, makuun, hajuun, kuuloon ja näköön.
Mutta, onko mieltymys isoihin rintoihin tai jättipeniksiin fetissi vai ei? Vastaus selviää yllä olevalta videolta.
Miten fetissit syntyvät? Miten fetissejä voi toteuttaa ja kenen kanssa? Katso alta koko Seksimyytit-sarjan kolmas jakso.
14:40Millaisia fetissejä on? Miten ne syntyvät?
Seksimyytit-sarjan ensimmäisessä jaksossa selvitetään, miten eturauhanen liittyy miehen nautintoon ja millaiset seksilelut ovat peniksellisten suosiossa. Katso kolmas jakso tästä.
Onko imetys luotettava ehkäisykeino, entäpä keskeytetty yhdyntä? Seksimyytit-sarjan toisessa jaksossa murretaan ehkäisymyyttejä. Katso jakso nyt MTV Katsomossa.