Tuore tutkimus osoittaa, että maapallon kaltaiset planeetat eivät ole harvinaisia – samalla se lisää Maan ulkopuolisen elämän mahdollisuuksia

Uusi tapa tutkia muiden aurinkokuntien planeettoja osoittaa, että maankaltaiset planeetat ovat melko yleisiä maailmankaikkeudessa.

Torstaina julkaistussa tutkimuksessa tutkijat tutkivat kuutta valkoista kääpiötä, joiden voimakas painovoima oli vetänyt ympärilleen kiertoradalla olleiden planeettojen ja muiden kivisten kappaleiden murskattuja jäänteitä.

Tutkijat havaitsivat kivimateriaalin olevan hyvin samankaltaista kuin aurinkokuntamme kallioisilla planeetoilla, kuten Maassa ja Marsissa.

Tutkijoiden mukaan havainnot tarjoavat viimeisimmän todisteen sille, että aurinkokunnan ulkopuolella on planeettoja, jotka tarjoavat Maapallon tavalla mahdollisuuden elämälle.

– Mitä enemmän löydämme yhteisiä piirteitä aurinkokunnassamme tehtyjen planeettojen ja muiden tähtiä ympäröivien planeettojen välillä, sitä paremmin se osoittaa, ettei maapallo ole epätavallinen, Kalifornian yliopiston geokemian ja kosmokemian professori Edward Young kertoi Reutersille.

– Mitä enemmän maapallon kaltaisia planeettoja on, sitä suuremmat todennäköisyydet ovat elämälle, kun ymmärrämme sen, hän lisää.

Lähin kuudesta valkoisesta kääpiöstä on noin 200 valovuoden päässä Maasta, kauimmainen on noin 665 valovuoden päässä.

Valkoinen kääpiö on tähti, joka on tullut lähelle kehityksensä päätepistettä. Kun se on käyttänyt viimeisetkin energiavarastonsa, jäljelle jää enää tähden ydin, jota kutsutaan valkoiseksi kääpiöksi.

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat