Turkin kosto terroriteosta: Iski PKK-järjestöä vastaan Irakissa ja Syyriassa

Iskut olivat kosto keskiviikkona tapahtuneesta terrori-iskusta Ankaraan, josta Turkki syyttää PKK:ta.

Turkin puolustusministeriö kertoi torstain vastaisena yönä tehneensä ilmaiskuja kurdien PKK-järjestön kohteisiin Irakissa ja Syyriassa. Ministeriön lausunnon mukaan iskuissa on tuhottu kaikkiaan 32 kohdetta ja operaatio jatkuu edelleen.

Iskut olivat vastaus keskiviikon terrori-iskuun Ankarassa.

Keskiviikkona viisi ihmistä kuoli ja 22 haavoittui hyökkäyksessä Turkin valtion ylläpitämän, ilmailu- ja avaruusalan laitteistoja sekä aseita valmistavan yrityksen pääkonttoriin.

Turkin sisäministeri Ali Yerlikayan mukaan kaksi hyökkääjää, mies ja nainen, on "neutraloitu".

Yerlikaya syytti iskusta Turkin ja EU:nkin terroristijärjestöksi luokitteleman PKK-järjestön taistelijoita.

– Tunnistusprosessi ja sormenjälkien etsintä jatkuu, ja me sanomme, mikä terrorijärjestö oli hyökkäyksen takana... Tämä toimintatapa on hyvin todennäköisesti yhteydessä PKK:hon, hän sanoi.

Erdogan: Turkki taistelee terrorismia vastaan

Venäjällä Brics-ryhmän kokoukseen osallistuva Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan tuomitsi tapauksen, jota hän kutsui "hirvittäväksi terrori-iskuksi".

Viestipalvelu X:ssä Erdogan sanoi, että Turkin taistelu kaikenlaisia terrorismin uhkia ja niiden kannattajia vastaan jatkuu päättäväisesti, määrätietoisesti ja moniulotteisesti.

Oppositiojohtaja Özgür Özel tuomitsi viestipalvelu X:ssä terrori-iskun. Myös tärkein kurdimyönteinen DEM-puolue tuomitsi iskun.

Hyökkäyksen tekijäksi ei ole ilmoittautunut mikään taho. Turkin oikeusministerin Yilmaz Tuncin mukaan tapauksesta on aloitettu tutkinta.

Uutiskanava NTV:n vahvistamaton tieto on, että "ryhmä terroristeja" olisi rynnännyt rakennukseen ja että yksi heistä olisi "räjäyttänyt itsensä". Joidenkin muiden tiedotusvälineiden mukaan paikalla olisi vaihdettu yli tunnun ajan laukauksia.

Lue myös:

    Uusimmat