Tuska-festivaali kuvina – naudan verta kasvoilla, miehiä hameissa ja hurja mosh pit -video

tuska_2016-10
Herra Hippi ja Jori Ahola hyppäsivät hymyssä suin kuvaan, vaikkeivat tunteneet toisiaan ennestään.Annina Sinisalo/ MTV
Julkaistu 04.07.2016 11:48
Toimittajan kuva

Akira Ahola

akira.ahola@mtv.fi

Metallimusiikkifestivaaleille myös miehet panostavat ulkonäköönsä jopa tuntien valmistautumisella.

Pohjoismaiden suurin metallifestivaali, Tuska, hikoiltiin jälleen viime viikonloppuna Helsingin Suvilahdessa. Ulkomaisia räyhääjiä olivat muun muassa Anthrax, Ghost ja Hatebreed. Sunnuntai-illan viimeisteli suomalainen Children of Bodom, ja lauantaina helteessä lisää löylyä päälavalla löi Turmion Kätilöt.

Tunnelma tapahtumassa oli perinteisesti lämminhenkinen ja hyväntuulinen. Vieraiden festariasut koostuivat pääsääntöisesti tummista farkuista ja bändi t-paidoista; mukaan mahtui silti myös tuntien valmistelua vaatineita tyylejä, huumoria ja jopa asiointia lihatiskillä tyylin viimeistelemiseksi.

360-still

Toimittaja perehtyi tapahtuman pukeutumistyyleihin ja uskaltautui 360-kameran kanssa mosh pittiin. Videon riehakkaan vauhdikkaasta mosh pitistä näet artikkelin lopusta. Alla Instagram-otos MTV Viihteen Facebook-livestä sateiselta sunnuntailta.

Perjantaina telttalavalla show'n pisti pystyyn Behemoth. Black metalliksi luokiteltava musiikki ammentaa vaikutteita muun muassa okkultismista, ja tämä näkyi myös festivaalivieraiden pukeutumisessa.

tuska_2016-4

Ystävykset Ville Viitasalo ja Eljas Hirvelä odottivat erityisesti Behemothin keikkaa.

– Sisääntuloporteilla syljimme toistemme kasvoille Kampin keskuksen ruokakaupasta ostamamme naudan veret, Viitasalo kertoi.

tuska_2016-3

Emma Kiilunen, Emerik Siimessalmi, Riina Kare ja Iris Hoistikka kertoivat, että naudan veri suojaa myös palamiselta. 

– Maku ei kyllä ole mikään paras mahdollinen, nelikon naiset naureskelivat yhteen ääneen.

Tuska vetää vuodesta toiseen kävijöitä myös ympäri maailmaa. Tänäkin vuonna vieraita oli Aasiasta, Venäjältä ja muualta itä-Euroopasta ja opasteissa käytettiinkin suomea, englantia, että venäjää. Luonnollisesti suomalaisille metalli-faneille tapahtuma on yksi vuoden merkittävimpiä.

tuska_2016-2

Ville Luukkanen, Taneli Riuttonen, Ville Riuttonen ja "siunattavana" Henri Heiska.

– Nivalasta tulimme. Naudan veret ostimme keskusassa sijaitsevan tavaratalon lihaosastolta. Soitan veljeni Tanelin kanssa Goats of Doom -yhtyeessä, joten tyylilaji on meille tuttua, Ville Riuttonen kertoi MTV.fi:lle hyväntuulisesti.

Myös tekoveri, hiusvärit ja huumori on sallittua

Osalle naudan veri tuntui kuitenkin vähän liiankin autenttiselta. Teattereissa käytettävä tekoverta saa ostettua kolmea eri paksuutta, ja sen luonnollisesti maistuu vähemmän rautaiselta. Kaupungin läpi kulkeminen teko,- tai oikeassa veressä herätti silti ansaittua huomiota.

tuska_2016-6

Lauri Hakalax käytti reilu puolituntia meikkinsä toteuttamiseen.

– Kyllähän sitä bussissa katseita osakseen sai, kertoi Pohjois-Haagasta Suvilahteen julkisilla matkustanut Lauri Hakalax.

Naudan verellä itsensä koristelleet metallifanit hehkuttivat luonnontuotteen ominaisuuksia myös auringolta suojautumisessa. Käytännöllisiä ratkaisuita festarimenoon oli myös ystävien löytämisen helpottamiseksi.

tuska_2016-7

Erja, ja hänen Ruffe-pehmonsa.

– Ruffea kun pitää tikun nokassa, niin ystäväni löytävät minut isostakin väkijoukosta, jo viidettä Tuskaa Ruffen kanssa viettävä Erja iloitsi.

Vaikka metallifanit mielletään usein mustiin pukeutuviksi, niin rankemmasta musiikista nauttivien joukossa oli myös värikkäämmin ja iloisemmin pukeutuneita ihmisiä.

tuska_2016-1

Maria Matsulevits käytti lähes kaksi tuntia yksityiskohtaisen meikkinsä tekemiseen. 

tuska_2016-5

Essi Laakkonen juhli Tuskaa äitinsä, Marja Laakkosen kanssa.

– Tämä on meille jo perinne. Halusimme asullamme viestiä tapahtuman vapautuneisuutta ja rauhanomaisuutta. Huumoria unohtamatta, Marja Laakkonen sanoi.

Turmion Kätilöiden laulaja, MC Raaka Pee totesi, että Tuskassa naiset ja miehet näyttävät kovasti samalta, johtuen miesten pitkistä hiuksista. Vaikka "hevitukka" ja musta t-paita olikin vahva suosikki, hiustyyleissä näkyi myös värikkäämpää toteutusta. 

tuska_2016-8

Leevi Ilomäki, Eeva Savolainen ja Outi Sonkamuotka hyppäsivät mielellään yhteiskuvaan, vaikkeivat toisiaan entuudestaan tunteneetkaan. 

Kenttäsauna lämmitti ja hame vilvoitti

Jo muutenkin helteisen kuumassa tapahtumassa vieraille oli mahdollisuus päästä ilmaiseksi nauttimaan kenttäsaunan löylyistä. Erityisesti miespuoliset kävijät viihtyivät lauteilla. Kenttäsaunan liepeillä osa vieraista jäähdytteli jopa ilman pyyhkeitä.

tuska_2016-9

Bestmanin ominaisuudessa Tuskassa juhlinut Vele, 35, suostui taiteelliseen potrettikuvaan sillä ehdolla, että sai pitää päässään saunahatun ja kuvaan otettiin mukaan halko.

Miesten pukeutumisessa vahva trendi oli hame tai kiltti. Yleensä hameeseen pukeutunut mies viettää polttareitaan, mutta tässä tapahtumassa vilpoisan koltun saattoi nähdä miehen kantamana useammasta syystä.

tuska_2016-10

Herra Hippi ja Jori Ahola eivät tunteneet entuudestaan.  Miehiä yhdisti hameen lisäksi polvisukat ja muhkeat parrat.

– Joka vuosi pitää tehdä joku päätön juttu. Viime vuonna minä kustansin kaverilleni septumin (ns. härkälävistys) nenään. Tänä vuonna hän päätti, että minä tulen mekossa. Se kuka maksaa, päättää, peruukkiin ja tekorintoihin sonnustautunut Jori Ahola naureskeli.

Kuvassa kiltin kanssa edustanut Herra Hippi oli tehnyt vaatevalinnat miehekkäästi minuuteissa.

– Aamulla päätin mitä päälleni pistän. Erityisen ylpeä olen tässä pässin sarvesta tehdystä juomasarvesta, Hippi kertoi.

360-setup-äläpoista

Kuvat: Annina Sinisalo

Video: Akira Ahola

Tuoreimmat aiheesta

Musiikki