SM-liigan superlupaus paljastaa – tämä joka-aamuinen tapa tykkikauden taustalla: "Haluan mennä eteenpäin"

Ilves tekee 0-3 maalin 1:00
Jani Nymanin hurja laukaus on kylvänyt tuhoa SM-liigassa.

Ilveksen Jani Nyman nousi kiekkokansan tietoisuuteen viime kaudella kymmenellä runkosarjamaalillaan. Tällä kaudella 19-vuotias Nyman on noussut jo tähtiluokkaan. 23 maalia 47 ottelussaan laukonut laituri on maalipörssin kakkosena ennen runkosarjan huipennusta.

Huippulupaavan Nymanin mukaan läpimurtokauden taustalla on – kuinkas muutenkaan – kova työ.

Olen halunnut treenata kovaa niin kuin nuoren pelaajan kuuluukin. Haluan mennä eteenpäin koko ajan, Nyman sanoo.

Työ on kantanut hedelmää, mikä motivoi työskentelemään entistä kovemmin. 

Mikä sen parempaa nuorelle pelaajalle kuin huomata, ettei se treenaaminen olekaan ihan turhaa. Se antaa lisäboostia. Kun tulee hallille maanantaiaamuna, tietää että on mukava mennä salille ja treenaamaan täysillä, kun kehitystä tulee.

Nyman kertoo pyrkineensä kehittämään viime kesän ja kuluvan kauden aikana erityisesti aerobista kuntoaan. Aamut alkavat ennen Ilveksen joukkueharjoituksia kuntopyörän selässä. Halu mennä eteenpäin pelaajana on kova.

Joka aamu yritän sen puoli tuntia ennen kuin treenit alkavat polkea pyörällä. Kun miettii, kuinka monta treenipäivää kaudessa on, sitä kautta se tulee, ja se kunto pysyy koko kauden, Nyman sanoo.

Nuorelle pelaajalle se on tosi tärkeää, kun se tietty taso ei ole niin korkealla kuin korkeneemmilla ja vanhemmilla pelaajilla.

Työn tulokset ovat näkyneet kaukalossa. Nyman on muodostanut lähes koko kauden ajan Ilveksen tuhoisan ykkösnyrkin Oula Palven ja Eemeli Suomen kanssa. Palve ja Suomi löytyvät pistepörssin kärkikolmikosta. Kauden aikana 12 Ilveksen ottelusta sivussa ollut Nyman on kerännyt 47 ottelussa upeat tehot 23+17=40 ja on ottelukohtaisella pistekeskiarvolla mitattuna pistepörssissä 11:ntenä.

Just se jaksaminen. Pystyn antaan vaihdoissa enemmän itsestäni sitä taitopuolta ja kamppailupuolta, Nyman selvittää edistysaskeleitaan.

Tää on niin kova sarja, että jos olet vähänkin puolivaloilla, et saa mitään aikaiseksi. Sitä kautta olen yrittänyt saada sitä kuntoon ja olen saanutkin ja yritän joka päivä totta kai tulla paremmaksi ja paremmaksi.

Seattle Kraken varasi Nymanin NHL:ään viime kesän varaustilaisuudessa toisella kierroksella numerolla 49. Kesäkuussa Nyman solmi Krakenin kanssa kolmivuotisen tulokassopimuksen. 

Sopimuksesta ainakin ensimmäinen kausi kuluu lainasopimuksella Ilveksessä. Nyman kertoo olevansa viikoittain yhteydessä Krakeniin.

Todella ammattiataitoisia vanhoja pelaajia, joiden kanssa olen ollut tekemisissä ja saanut mielettömiä vinkkejä treenaamiseen ja kaikkeen.

Lue myös:

    Uusimmat