Tynkkynen Uutisvirrassa: "Puolue-eliitistä ei löytynyt tukea, kentältä valtavasti"

Peter Uutisvirrassa Sebastian Tynkkynen
Julkaistu 11.11.2015 17:18

MTV UUTISET

Perussuomalaisten kolmas varapuheenjohtaja ja Perussuomalaisten nuorten puheenjohtajaksi uudelleen valittu Sebastian Tynkkynen kertoo saavansa valtavasti tukea kentältä, puolueen tavallisten kannattajien keskuudesta. Sen sijaan puolue-eliitistä tukea ei ole liiemmin osoitettu.

– Koko liikkeen parissa koen, että tukea on ihan valtavan paljon. Sen huomaa siitä, että kuinka paljon Facebookissa ja sähköpostissa tulee viestejä, tekstareita tai vaikka soittoja. Ihmiset kokevat, että voidaan tehdä tiukempaa politiikkaa, Tynkkynen sanoo MTV Uutisten Peter Nymanille Peter Uutisvirrassa -ohjelman haastattelussa.

Tynkkynen sanoo saavansa positiivista palautetta myös esille nostamistaan puolueen toimintakulttuuriasioista, josta perussuomalaisten johdossa ei selvästikään pidetty.

– Puolue-eliitti, sieltä taas sitten sitä tukea ei ole löytynyt samalla tavalla, Tynkkynen tyytyy sanomaan. 

– Meidän tulisi oppia sietämään erilaisia näkemyksiä. Asioista tulee isoja vasta siinä vaiheessa, kun niihin lähdetään vastaamaan vähän liian suurilla aseilla, Tynnkynen sanoo ja viittaa arvatenkin puoluehallituksen päätökseen erottaa hänet puolueen jäsenyydestä. 

Tynkkynen ei koe kuitenkaan olevansa minkäänlainen kapinakenraali tai että puolueessa edes olisi mitään kapinaliikettä. 

– Me ollaan aika nuori puolue ja me ei olla totuttu vielä siihen, että erilaisia äänenpainoja on. On aivan selvä, että 10 000 ihmistä ei ajattele samalla tavalla ja siksi soisin juuri paljon enemmän sitä linjakeskustelua, jonka pohjalta voitaisiin määrittää suuntaa, Tynkkynen perustelee.

"Julkisuus on keino vaikuttaa"

26-vuotias Tynkkynen on paistatellut lehtien palstoilla kuluvana syksynä poikkeuksellisen paljon. Julkisuuteen mies suhtautuu välineena vaikuttaa asioihin.

– Jos haluat vaikuttaa johonkin asiaan, että ihmiset alkaa äänestämään vaihtoehdon puolesta, niin ihmisten pitää tietää ensin se vaihtoehto. 

– Sen vuoksi ne asiat pitää tuoda julkisuuteen. Sen jälkeen pitää kirjoittaa niistä, pitää somettaa ja pitää pitää asioita esillä, Tynkkynen listaa.

Tynkkysen mukaan julkisuudessa ja mediassa ei voi periaatteessa olla koskaan liian paljon. Ainakaan jos edustaa hyviä asioita.

– Moni ei ehkä hyväksynyt sitä, että sen sisäisen prosessin jälkeen kun törmättiin seinään, että lähdin nämä vakavat ongelmat tuomaan julkisuuteen. Itse koin että se oli ainut tapa toimia tässä tilanteessa, että voitaisiin mennä niistä eteenpäin. 

Tynkkynen ei lähde moittimaan puolueen puheenjohtaja Timo Soinia, mutta sanoo toivovansa, että kentän ääni tulisi jatkossa paremmin esiin. Puoluejohtoon edelleen kuuluva Tynkkynen sanookin, että puolueen johto on petrannut toimintaansa ja että hänenkin viestittämänsä signaali on mennyt perille. 

Big Brotherista pinnalle

Ahkeraksi työnarkomaaniksi tunnustautuva Tynkkynen kertoo olleensa ahkera jo kouluiässä. Peruskoulun päätteeksi miehen keskiarvo oli 9,8.

Julkisuudessa avoimesti bi-seksuaalisuudestaan ja esimerkiksi uskostaan puhunut Tynkkynen ei pidä itseään minkäänlaisena "outona lintuna" perussuomalaisissa. Big brother -talosta alunperin julkisuuteen nousuut nuorisopoliitikko ei kadu tositv-kokemustaan. Päinvastoin. 

– Koen, että istun perussuomalaisiin äärimmäisen hyvin. Big brother -talo ei pilaa sinällään ketään. Se on itseasiassa aika hyvä politiikan koulu. Paineensiedon harjaantumisen näkökulmasta se on todella hyvä, kasvattava ja kouluttava kokemus. 

Tynkkynen kertoo Peter Nymanin haastattelussa ihailevansa Martti Lutheria. Viiden vuoden kuluttua Tynkkynen toivoo olevansa jollakin vaikuttavalla paikalla, jolla voi vaikuttaa paremman maailman puolesta. 

Tuoreimmat aiheesta

Peter Nyman