Ukraina: Venäjä hyökkäsi pelastustyöntekijöitä kohtaan, ainakin viisi kuollut

Ainakin viisi ihmistä on kuollut Venäjän iskuissa tänään lauantaina Ukrainassa Harkovan ja Hersonin alueilla, kertoivat alueiden kuvernöörit.

Ukrainan eteläosassa Hersonin alueella ainakin kolme ihmistä kuoli ja viisi haavoittui Venäjän hyökkäyksessä, kertoi alueen kuvernööri Oleksandr Prokudin sosiaalisessa mediassa.

Harkovan alueen kuvernööri Oleh Synjehubov taas kertoi, että Harkovan kaupungin lounaispuolella sijaitsevaan kylään tehdyissä ohjusiskuissa kuoli kaksi ihmistä. 

Alueelle tehtiin kaksi erillistä iskua, joista toisessa kuoli poliisi ja pelastusviranomainen. Kuvernöörin mukaan iskuissa myös haavoittui yli 20 ihmistä.

– Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Venäjä on hyökännyt pelastustyöntekijöitä kohtaan kun he pelastavat siviilejä, Ukrainan sisäministeri Ihor Klymenko sanoi sosiaalisessa mediassa.

– Vihollinen iski tahallaan kahdesti puolen tunnin sisällä toisistaan, kun kaikki asiaankuuluvat viranomaiset olivat jo paikalla, kuvernööri Synjehubov sanoi.

Ukrainan asevoimat sanoi lauantaisessa päivityksessään, että Venäjän hyökkäyksen kohteena kaksi viime kuukautta ollut Harkovan alue oli Venäjän jatkuvan pommituksen kohteena.

Lue myös:

    Uusimmat