Ukrainalaismedia: Räjähdyksiä havaittu ympäri Krimin niemimaata

Perjantaiaamun ja yön aikana on kuultu useita räjähdyksiä ympäri Venäjän valtaamaa Krimin niemimaata.

Sevastopolin, Simferopolin ja Kertšin asukkaat kuulivat räjähdyksiä noin kello 3.30 aamuyöllä paikallista aikaa, kertoo Kyiv Independent viitaten Krimin tilannetta seuraavan Crimean Wind Telegram-kanavan tietoihin.

Alustavien tietojen mukaan Ukraina iski Kertšin alueella lauttaristeykseen sekä Venäjän puolella sijaitsevan Krasnodarin aluepiirin alueella veneeseen, lehti kertoo viitaten Odessan alueen sotilashallinnon tiedottajan Serhii Bratchukin lausuntoon.

Vahinkojen suuruus ei ole vielä tiedossa eikä tiedossa ole, oliko iskussa osallisena ollut vene sotilaskohda.

Lisäksi Kertšin alueen lähellä havaittiin tulipalo. Paikallisten mukaan Krimin silta oli suljettuna liikenteeltä. Lehden mukaan silta oli avautunut uudelleen käyttöön seitsemän aikoihin paikallista aikaa.

Useita räjähdyksiä havaittiin myös kello noin 4.30 aikoihin aamuyöllä Krasnodarissa.

Kyiv Independent ei ole pystynyt vahvistamaan iskuja riippumattomista lähteistä, eikä Ukraina ole kommentoinut väitettyjä iskuja.

Ukrainan sodan vuoden 2022 alun jälkeen Ukraina on tehnyt säännöllisesti iskuja miehitetylle Krimille sekä sen vieressä sijaitsevaan Krasnodarin aluepiiriin.

Lehti kertoi elokuun alussa, että Ukrainan tiedustelupäällikkö on varoittanut Ukrainan työstävän monimutkaista ratkaisua, joka voisi tuhota Krimin sillan tulevien kuukausien aikana. Tämän seurauksena Venäjä on alkanut vahvistamaan siltaa.

Ukraina on esittänyt vastaavia varoituksia myös aiemmin. Huhtikuussa brittilehti Guardian uutisoi, että Ukraina väitti voivansa tehdä Krimin sillan toimintakyvyttömäksi vuoden ensimmäisen puoliskon aikana.

Venäjä on miehittänyt Krimiä laittomasti vuodesta 2014 alkaen.

Juttua päivitetty 16.8. kello 7.14 Kyiv Independentin tiedoilla, että iskut kohdistuivat myös lauttaristeykseen ja veneeseen.

Juttua täydennetty 16.8.2024 kello 10.55 tiedolla sillan avautumisesta.

Lue myös:

    Uusimmat