Ukrainan joukot vetäytyneet Harkovan alueella

Ukraina on vetänyt joukkojaan useista kylistä Harkovan alueen itäosissa, kertoo maan armeija.

Joukot ovat armeijan mukaan vetäytyneet Vovtshanskin ja Lukjantsin asutuskeskusten läheltä parempiin asemiin tappioiden välttämiseksi.

Venäjä aloitti vajaa viikko sitten hyökkäyksen Harkovan alueella Itä-Ukrainassa ja on edennyt alueella vallaten useita kyliä.

Harkovan kaupunki ei kuitenkaan ole uhattuna.

Armeijan esikunnan mukaan tilanne alueella on edelleen vaikea. Esikunnan mukaan ukrainalaisjoukot "eivät kuitenkaan salli miehittäjien saada pysyvää jalansijaa alueella".

Ukraina on lähettänyt Harkovan alueelle vahvistuksia estääkseen venäläisten läpimurron.

Joidenkin sotilasanalyytikkojen mukaan Venäjä saattaa pyrkiä hyökkäyksellään paitsi puskurivyöhykkeen luomiseen rajan pintaan myös siihen, että sotilaspulasta kärsivä Ukraina joutuu hajauttamaan entistä enemmän joukkojaan rintamalla.

Zelenskyi perui vierailun Espanjaan

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on perunut vierailunsa Espanjaan, kertoi Espanjan media keskiviikkona. Median mukaan perumisen syynä oli Venäjän aloittama hyökkäys Harkovaan.

Vierailun peruuntuminen kävi selväksi, kun hovi poisti sitä koskevan tiedon kalenterista keskiviikkona. Hovi ei kertonut syytä vierailun peruuntumiseen.

Zelenskyin oli määrä tavata muun muassa Espanjan kuningas Felipe ja pääministeri Pedro Sanchez.

Espanja on luvannut toimittaa Ukrainaan muun muassa maan kipeästi kaipaamia Patriot-ilmatorjuntajärjestelmiä.

Rostovissa hyökkäys polttoainevarastoon

Rostovin alueella Etelä-Venäjällä on tehty lennokki-isku kahteen polttoainevarastoon, kertoi alueen kuvernööri Vasili Golubev Telegram-viestipalvelussa. Hyökkäys ei aiheuttanut tulipaloa tai henkilövahinkoja, Golubev väitti.

Venäjän puolustusministeriö väitti ilmatorjunnan pudottaneen 17 ukrainalaislennokkia keskiviikon vastaisena yönä Rostovissa. Lisäksi Krimin niemimaalla torjuttiin ministeriön mukaan kymmenkunta ohjusta.

Juttua täydennetty kello 11.16 ensimmäisen kappaleen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat