Uskoitko sinäkin näihin? Asiantuntijat murtavat seksimyytit

Oletko sinäkin uskonut näihin seksiväitteisiin?

Yllä olevalla videolla pohditaan seksin yleisintä ongelmaa.

Koolla on väliä. On mahdotonta saada sukupuolitautia, jos käyttää kondomia. Miehillä on korkeampi seksivietti kuin naisilla. Uskotko, että kaikki nämä väitteet ovat totta?

Huffington Post pyysi asiantuntijoita antamaan mielipiteensa yleisistä seksimyyteistä.

Myytti 1: Voit tulla raskaaksi kuukautistenkin aikana.

Gynekologi Christine Greves kertoo, että on harvinaista tulla raskaaksi kuukautisten aikana.

– Jos vuodat, koska sinulla on oikeasti kuukautiset, tarkoittaen, että ovulaatiosi oli 14 päivää aiemmin, niin silloin ei ole munasolua vapaana hedelmöitettäväksi, hän selittää.

Hommassa piilee kuitenkin yksi juju.

Grevesin mukaan ongelmaksi tilanne muodostuu siksi, että naiset saattavat vuotaa verta, vaikkei kyse olisikaan oikeista kuukautisista, vaikkapa hormonimuutosten vuoksi. Jos tällöin kuitenkin kuvittelee kuukautisten olevan päällä, riski tulla raskaaksi on olemassa.

On parempi siis käyttää ehkäisyä joka tapauksessa, jos tavoitteena ei ole tulla raskaaksi.

Myytti 2: Et voi saada sukupuolitautia, jos käytät kondomia. 

Kondomia tulisi aina käyttää sukupuolitauteja vastaan suojautuessa. Mutta vaikka kondomit ovat tehokkaita suojaamaan vaikkapa tippurilta tai HIViltä, ne eivät suojaa täysin ihokosketuksesta tarttuvilta taudeilta, kuten herpekseltä.

Myytti 3: Orgasmin teeskentely on ok.

Seksitutkija ja parisuhdeterapeutti Sarah Hunter Murraylla on vankka mielipide: Orgasmien teeskentely ei ole koskaan hyvä idea, ei edes silloin, kun yrität säästää seksikumppanisi tunteita.

– Jos seksi ei tunnu hyvältä, mutta siitä esittää nauttivansa, kumppani jatkaa ymmärrettävästi niiden asioiden tekemistä, joista emme välitä, hän selittää.

Murray kehottaa ennemminkin kannustamaan kumppania silloin, kun hän tekee nautinnollisia asioita. Suora, rehellinen kommunikointi ei ole huono idea sekään.

Myytti 4: Et voi tulla raskaaksi, ellei mies ejakuloi yhdynnän aikana.

– Yksi yleisimmin uskotuista myyteistä on se, ettei raskaaksi voi tulla, jos mies vetää itsensä ulos ajoissa, mutta asia ei vain ole niin, hyvinvoinnin asiantuntija Mache Seibel sanoo.

Seibel muistuttaa, että jo ennen oikeaa siemensyöksyä siemennestettä voi tulla hieman. Tämän vuoksi keskeytetty yhdyntä on epävarma ehkäisymetodi.

Myytti 5: Naiset saavat usein orgasmin yhdynnässä.

Vuonna 2015 Journal of Sex -julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan vain 18 prosenttia naisista kertoi yhdynnän riittävän orgasmin saamiseen.

Suurin osa naisista siis ei saa orgasmia yhdynnässä. 

– Useimmat naiset tarvitsevat erityistä klitoriksen stimulointia tuomaan oikean orgasmin, sanoo kliininen seksologi Sunny Rodgers.

Myytti 6: Koko on kaikki kaikessa.

Koolla on väliä – vai koolla ei ole väliä, vaan sillä, miten sitä käyttää?

– Mikä on täydellien toiselle, voi toiselle olla liian iso tai liian pieni, Rodgers huomauttaa.

Rodgers muistuttaa myös, että paljon on kiinni tekniikasta ja asennostakin, joten peniksen koko ei ole ainoa oleellinen tekijä seksuaalisen nautinnon tuomisessa.

Myytti 7: Miehet haluavat enemmän seksiä kuin naiset.

Tämä on stereotypia, joka saattaa tuhota seksielämän yhdeltä jos toiseltakin. Erään vuoden 2016 tutkimussarjan mukaan miehet tyypillisesti aliarvioivat sen, kuinka usein heidän kumppaninsa haluavat seksiä. Samana vuonna tehdyn Kindara-yrityksen kyselyn mukaan 71 prosenttia naisvastaajista kertoi haluavansa enemmän seksiä tulevana vuonna.

Rodgersin mukaan se, että miehet haluaisivat enemmän seksiä, on pelkkä oletus, joka pohjautuu kenties sille, että miehet tuppaavat ajattelemaan seksiä useammin.

Asiantuntija muistuttaa kuitenkin, että aivot ovat rutkasti intiimialueita voimakkaampi seksuaalielin, sillä sieltä seksihalut kumpuavat. 

Myytti 8: Orgasmi on seksin tavoite.

Kaikki rakastavat ja haluavat orgasmeja, mutta seksi voi olla hyvää ilmankin. Ei pidä kokea pettymystä, jos orgasmia ei jokaisella kerralla kuulukaan. Kyse on matkasta, ei päämäärästä.

– Vaikka orgasmeja pidetään usein esityksen päätapahtumana, keskittyminen orgasmeihin liikaa voi tehdä seksistä pareille turhauttavaa, sanoo Murray.

Lisää naisen orgasmista:

Lue myös:

    Uusimmat