Oletko sinäkin joskus pohtinut näitä? Seksiterapeutit paljastavat heille useimmin esitetyt kysymykset

Seksiterapeutit paljastivat, mistä vastaanotolla usein jutellaan. Olet itsekin saattanut joskus pohtia näitä asioita.

Yllä olevalla videolla pohditaan "seksin yleisintä ongelmaa".

Seksiterapeutit paljastivat Huffington Post -sivustolle, millaisia asioita heiltä kysytään eniten.

1. Olenko normaali?

Ihmiset haluavat tietää, ovatko heidän tekemänsä, tuntemansa ja fantasioimansa asiat makuuhuoneen sisä- ja ulkopuolella "normaaleja". Seksiterapeutti Shannon Chavez kertoo, että näiden asioiden pohtiminen ahdistaa ihmistä.

– Useimmat ihmiset ovat niin helpottuneita kuullessaan, etteivät ole ainoita, joilla on joku tietty seksuaalinen huolenaihe tai että huoli on sellainen, josta muutkin ovat kertoneet, ja että on toivoa.

– Olen nähnyt ihmisten hyppivän ylös ja alas riemusta ymmärtäessään, ettei heissä ole mitään vikaa ja että he kykenevät nauttimaan seksistä "niin kuin muutkin".

2. Voinko oppia saamaan orgasmin?

Seksiterapeutti Vanessa Marinin vastaanotolla kuulee naisten suusta kaikista useimmin orgasmiin liittyvän kysymyksen: Miten saan sellaisen?

– Jos et ole vielä saanut ensimmäistä orgasmiasi, on tärkeää tietää, että orgasmi on taito, hän sanoo.

– Niin kuin mikä tahansa muukin taito, se vaatii aikaa, kärsivällisyyttä ja harjoitusta, jotta sen oppii. Mutta onneksi orgasmi on yksi hauskimmista asioista, joita opetella.

Testaa esimerkiksi CAT-taktiikka orgasmia tavoitellessasi!


3. Kuinka voin antaa kumppanilleni orgasmin?

Vaikka seksissä kyse ei olekaan pelkästään molemminpuolisista orgasmeista, moni kantaa huolta siitä, pääseekö kumppani hekuman huipulle.

Erityisesti naisille orgasmi yhdynnässä on kuitenkin haastaavaa. Vaikka suuseksi on varmin tapa tarjoilla naiselle orgasmi, ei ole olemassa mitään takuuvarmaa kikkaa, joka toimisi jokaiselle. Jokainen ihminen kun kiihottuu erilaisista asioista. Jokaisen pitääkin tämän vuoksi selvittää itse tehokkain tapa, joka toimii heille henkilökohtaisesti, ja kommunikoida se kumppanilleen.

Seksiterapeutti Stephen Snyder muistuttaakin asiakkailleen, että jokainen on vastuussa omasta orgasmistaan.

– Orgasmi ei ole jotain, jonka voit 'saada' joltakulta, Snyder sanoo.

– Se on jotain, jonka annat itsellesi – vaikkakin kumppanisi voi tarjota olosuhteet, joissa siinä voit onnistua.

4. Onko penikseni liian pieni?

Koolla ei ole väliä niin paljon kuin monet miehet tuntuvat ajattelevan. Chavez kertoo miesasiakkaiden tulevan kuitenkin vastaanotolleen hakemaan vahvistusta siihen, että heidän peniksensä olisi edes keskiverron kokoinen.

Chavez uskoo, että aikuisviihteestä tutut suhteettoman suuret penikset antavat miehille vääristyneen kuvan siitä, millainen keskivertopenis on.

Kuinka paljon koolla sitten on väliä? Lue pornotähti Asa Akiran vastaus: Kuinka paljon koolla on väliä? Aikuisviihdetähti vastaa miehiä mietityttävään kysymykseen

5. Kumppanini ei halua koskaan seksiä. Mikä on vialla?

Pitkässä parisuhteessa muutokset seksihaluissa ovat normaaleja. Mutta jos seksielämä on olematon, ja puoliso alkaa tuntua enemmän kämppikseltä kuin romanttiselta kumppanilta, on aika selvittää ongelman juurisyy.

Snyderin mukaan tilanteeseen voi johtaa moni erilainen syy matalasta testosteronitasosta masennukseen. Asiantuntija kokee miesten erityisesti pelkäävän pettymyksen tuottamista kumppanille. Siksi mies usein vetäytyy henkisesti ja seksuaalisesti säilyttääkseen ylpeytensä, jos nainen on ilmaissut pettymystään.

Naisille puolestaan haluttomuutta aiheuttavat usein stressi ja uupumus. Lisäksi makuuhuoneessa tapahtuva tylsistyminen ja yhteyden puute kumppanin kanssa vähentävät seksihaluja.

6. Voiko uskottomuudesta todella selvitä?

Kumppanin salasuhteen jälkeen voi olla vaikeaa saada parisuhdetta takaisin raiteilleen. Palautuminen luottamuksen rikkoutumisesta ja loukatuista tunteista vaatii paljon kummaltakin. Seksiterapeutti Sari Cooperin vastaanotolla mietitäänkin usein: Voimmeko todella selvitä tästä?

– Kun pariskunta tulee terapiaan, se on yleensä sellaisen kriisin keskellä, jossa toinen on saanut selville kumppanin suhteen, ja siihen liittyy raivoa, kipua, häpeää, syyllisyyttä ja kauhua siitä, että parisuhde on luhistumassa.

Vastaanotolla tarkoitus on saada uskoton kumppani olemaan rehellinen ja selkeä syistään hakeutua terapiaan. Tämän jälkeen aletaan rakentaa luottamusta askel askeleelta. 

On myös tärkeää saada selville, mikä johti uskottomuuteen alunperinkin. Tämä pitää kuitenkin tehdä ilman syyllistämistä tai tuomitsemista.

7. Kuinka pidämme seksielämämme virkeänä?

Hyvä, terve seksielämä vaatii työtä. Monet pariskunnat kamppailevatkin seksielämän kipinän ylläpitämisen kanssa, sillä he luulevat, että sen pitäisi tapahtua luonnollisesti, Marin sanoo.

– Sitä pidetään merkkinä siitä, että jotain on parisuhteessa 'rikki', jos seksielämän eteen joutuu näkemään lainkaan vaivaa.

– Se ei voisi olla kauempana totuudesta. Mahtava seksi vaatii paljon vaivannäköä. Jos haluat aktiivisen ja tyydyttävän seksielämän, teidän pitää tehdä töitä tiiminä pitääksenne jännitystä yllä.

8. Kuinka pääsen erektio-ongelmistani?

Erektio-ongelmat vaivaavat esimerkiksi Yhdysvalloissa arviolta 18 miljoonaa miestä. Ongelman pitkittyessä mies voi tuntea ahdistusta ja häpeää.

Cooper kertoo ottavansa ensin selvää, onko erektio-ongelmien taustalla fyysinen sairaus, lääkityksen sivuvaikutus tai mielenterveysongelma. Tämän jälkeen yhdessä muiden asiantuntijoiden kanssa selvitetään, kuinka oireita voisi helpottaa.

Hän muistuttaa myös asiakkaitaan siitä, että ihmisvartalolla on tapana reagoida stressiin ja huolenaiheisiin myös tällä tavoin.

Lue myös:

    Uusimmat