USU: Ministeri haluaa selvittää Elokapinan lakkauttamista

Elokapinan lakkauttamista vaativa kansalaisaloite keräsi eduskuntakäsittelyyn tarvittavat 50 000 allekirjoitusta viime viikolla.

Perussuomalaisten liikenne-, viestintä- ja sisäministeri Lulu Ranne sanoo pitävänsä tarpeellisena selvittää ympäristöliike Elokapinan lakkauttamista. Asiasta kertoo Uutissuomalainen (USU).

Ranne sanoo, että asiassa on noussut "aika paljon punaisia lippuja", minkä vuoksi selvitys Elokapinan lakkauttamisesta on hänen mukaansa tarpeen.

– Lakkautus on yhdistyslain mukaan mahdollista, jos jatkuvasti rikkoo lakia ja hyviä tapoja, Ranne kommentoi Uutissuomalaiselle.

Ranne sanoo, että asiassa on kanneoikeus syyttäjällä ja Poliisihallituksella. Oikeus on lisäksi yhdistyksen jäsenellä.

– Viranomaiset harkitsevat tilannetta, täyttyvätkö nyt yhdistyslain mukaiset lakkauttamisen edellytykset. En tietysti lähde toimivaltaisia viranomaisia määräilemään, Ranne sanoo.

Elokapinan lakkauttamista vaativa kansalaisaloite keräsi eduskuntakäsittelyyn tarvittavat 50 000 allekirjoitusta viime viikolla.

Poliisihallituksesta kerrotaan Uutissuomalaiselle, että jos se nostaa kanteen jotakin yhdistystä vastaan, asiaa kommentoidaan vasta sen jälkeen, kun kanne on jätetty käräjäoikeuteen ja se on tullut julkiseksi.

Ranne muistuttaa, että järjestöjä on lakkautettu Suomessa hyvin harvoin.

– Silloin on puhuttu järjestäytyneen rikollisuuden äärimmäisen vakavista muodoista.

Lue myös:

    Uusimmat