Elokapinan lakkauttamista vaativa kansalaisaloite kerää hurjaa vauhtia nimiä

Ympäristöliike Elokapinan lakkauttamista vaativa kansalaisaloite on kerännyt runsaasti kannatusilmoituksia lyhyessä ajassa.

Eilen julkaistun kansalaisaloitteen oli allekirjoittanut tänään kello kolmeen mennessä yli 23 000 henkilöä.

Jos aloite kerää vähintään 50 000 allekirjoitusta, se etenee eduskunnan käsittelyyn.

"Kansalaistottelemattomuus mennyt pahasti yli"

Aloitteen tekijöiden mukaan Elokapina tulisi lakkauttamisen lisäksi muun muassa määritellä järjestäytyneeksi rikollisryhmäksi.

Elokapinan kansalaistottelemattomuus on mennyt viime aikoina todella pahasti yli ja alkuperäinen tarkoitus toimia ympäristön hyväksi on jäänyt rikollisen toiminnan varjoon. Yhteiskunta ei voi hyväksyä rikollista toimintaa ja katsoa asioita sormien läpi "ilmastohätätilan" vuoksi, aloitteen perusteluissa sanotaan.

Aloitteen tekijät vaativat myös Elokapinaa taloudellisesti tukevan Elonvaalijat ry:n lakkauttamista ja poistamista yhdistysrekisteristä.

– Sananvapaus ja mielenosoittaminen on erittäin tärkeää demokraattisessa yhteiskunnassa, mutta niiden täytyy tapahtua olemassaolevia lakeja ja normeja kunnioittaen.

Runsaasti kritiikkiä töhryiskusta

Elokapinan toiminta on kerännyt runsaasti kritiikkiä sen jälkeen, kun sen jäsenet tuhrivat Eduskuntatalon julkisivua keskiviikkona punaisella värillä yhdessä ruotsalaisen aktivistiryhmä Återställ våtmarkerin jäsenten kanssa.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä vahingontekona, koska pylvässotkun siivoamisen kustannusten arvioidaan kohoavan huomattavan korkeiksi. 

Elokapina osoittaa myös tänään mieltään Helsingissä Eduskuntatalon edessä.

Poliisi valvoo mielenosoitusta normaaliin tapaan ja suosittelee varaamaan aikaan keskustassa liikkuessa.

Lue myös:

    Uusimmat