Uusi ruotsalaistähti on syttynyt Espanjassa – häikäisevä tulitus yläkulmaan

Maalikooste: Celta Vigo - Alavés 4:21
Katso: Williot Swedberg tuikki tähtenä, kun Celta Vigo kaatoi Alavesin 2–1

Espanjan La Ligan avauskierroksella nähtiin komea ruotsalaisesitys, kun Williot Swedberg laukoi upean maalin ja syötti ratkaisuosuman Celta Vigon 2–1-voitossa Alavesista.

20-vuotias Williot Swedberg on tuoreimpia esimerkkejä siitä, miten ruotsalainen pelaajakehitys on onnistunut viime vuosina tuottamaan huippupelaajia Euroopan parhaisiin jalkapallosarjoihin.

5,5 miljoonan euron ennätyskaupassa Hammarbystä vuonna 2022 Celta Vigoon hankittu Swedberg esitti lupavia otteita Espanjan pääsarjassa jo viime kaudella, mutta näyttää La Ligan syksyn avauskierroksen perusteella löytäneen uuden vaihteen hyökkäyspäässä.

Swedberg vastasi perjantai-illan komeimmasta osumasta, kun hän tulitti pallon ulkosyrjällään Alavesin maalin yläkulmaan ja tasoitti ottelun 66. minuutilla 1–1:een.

Vajaat parisenkymmentä minuuttia myöhemmin Swedberg tarjoili näppärän läpisyötön yhdellä kosketuksella Iago Aspasille, eikä veteraanihyökkääjä erehtynyt paikastaan.

Katso ottelun maalit yllä olevalta videolta!

Hyökkäävän keskikenttäpelaajana tai kakkoskärkenä pelaavan Swedbergin sopeutumista La Ligaan on tasoittanut hänen kielitaitonsa. Hän puhuu sujuvaa espanjaa, koska vietti osan lapsuudestaan Valenciassa. Myös kotitausta on ollut otollinen jalkapalloilijalle: Swedbergin molemmat vanhemmat Hans Eskilsson ja Malin Swedberg ovat entisiä ammattifutareita.

Lue myös:

    Uusimmat