Uusi Suomen kaunein koti -tuomari Joanna Amemori työskenteli aiemmin täysin eri alalla – nämä asiat ihmisten kodeissa kiinnittävät hänen huomionsa

Suomen kaunein koti -tuomari Joanna Amemori nimeää sisustamiseen liittyvän asian, joka suomalaisilla on hyvin hallussa 0:47
Suomen kaunein koti -tuomari Joanna Amemori nimeää sisustamiseen liittyvän asian, joka suomalaisilla on hyvin hallussa

Joanna Amemori nähdään uutena tuomarina Suomen kaunein koti -ohjelmassa.

Suomen kaunein koti -sarja vie tänäkin syksynä katsojat 30 kauniiseen kotiin eri puolilla Suomea. Luvassa on historiaa huokuvia huviloita, moderneja massiivipuutaloja, oivaltavia ratkaisuja sisustuksessa sekä paljon kaunista taidetta. 

Ohjelman uudella, tiistaina 3. syyskuuta alkavalla kaudella toimittaja Hanna Sumari saa rinnalleen uudet tuomarikollegat, sisustusarkkitehti Joanna Amemorin sekä arkkitehti Pekka Pakkasen

Joanna Amemori on helsinkiläinen kahden lapsen äiti. Hän on ammatiltaan sisustusarkkitehti ja opiskellut alaa Aalto-yliopistossa. Amemorilla on myös sosiaalialan koulutus, jonka tiimoilta hän on työskennellyt nuorisotyössä.

– Olen sittemmin pompannut vähän erityyppiseen maailmaan, joka on ihana, kiehtova ja täynnä uuden oppimista, hän kertoo MTV Uutisille. 

Amemori sanoo, että pesti Suomen kaunein koti -ohjelman tuomarina on hänelle hyvällä tavalla jännittävä asia.

– Tykkään oppia uutta, ja tämä oli sellainen mahdollisuus, että hyppään aivan uudenlaiseen rooliin. Toki olen siinä asiantuntijana oman työni kautta, mutta silti uutta on se, että esiinnyn televisiossa ja se, että olen arvostelevassa roolissa, hän sanoo.

Amemori kertoo olevansa valtavan kiinnostunut siitä, millaisia ratkaisuja ihmiset ovat keksineet kotiensa erilaisiin ongelmiin.

– Mielestäni on tosi inspiroivaa nähdä, että miten ihmiset reagoivat erilaisiin tiloihin ja ongelmiin, mitä kodeissa on. Se on innostavaa. 

Hän sanoo, että hänellä on oman ammattinsa myötä tietyt perusasiat, joihin hän kiinnittää erityisesti huomiota ihmisten kodeissa.

– Minkälainen rytmi tilassa on, millä tavalla kalusteiden vaikkapa mittakaavat pelaavat toistensa kanssa ja miten sisustus reagoi arkkitehtuuriin, hän luettelee esimerkkeinä.

Yllä olevalla videolla Amemori nimeää sisustamiseen liittyvän asian, joka suomalaisilla on hänen mielestään hyvin hallussa.

Suomen kaunein koti ti 3.9. klo 20 alkaen MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla. Seuraavan viikon jakso ennakkoon MTV Katsomo+ -tilauksella finaalijaksoa lukuun ottamatta.

Lue myös:

    Uusimmat