Vain yhden kauden kestänyt kulttisarja oli ponnahduslauta suurnimille – missä he ovat nyt?

Freaks and Geeks -sarjaa tehtiin vain yksi kausi, mutta se on sittemmin noussut kulttimaineeseen. Sarjassa näytteli lukuisia Hollywood-menestykseen kohonneita näyttelijöitä.

Lukiodraama-komedia Freaks and Geeks pyöri NBC-televisiokanavalla vain yhden kauden ajan 2000-luvun taitteessa. Televisiokanavajätti peruutti sarjan ensimmäisen kauden päätteeksi. Yksi syistä oli se, että kanavan johtoporras halusi nähdä sarjan nuorien päähahmojen joskus voittavan jotain, mutta tekijät eivät näihin pyyntöihin myöntyneet. Myöhemmin sarjaa tehneet ovat sanoneet koko sarjan idean olleen, ettei oikeassakaan elämässä lukiossa ole voittajia.

Sarjan näyttelijäkaarti oli täynnä toistaiseksi tuntematonta potentiaalia. Freaks and Geeks olikin valtava ponnahduslauta useille Hollywoodin suurille komedia- ja televisiotähdille.

Seth Rogen

Freaks and Geeks oli Seth Rogenin ensimmäinen rooli televisiossa. Sittemmin mies on kasvanut yhdeksi suurimmista nimistä komediaelokuvien saralla. Rogenin kädestä syntyi 2000-luvun puolivälissä hittielokuva Superbad, joka viimeistään siivitti näyttelijän tähtiin.

Rogen joutui kohun keskelle vuonna 2014 elokuvallaan The Interview. Komediassa amerikkalainen televisiokasvo lähetetään Pohjois-Koreaan salamurhamaan maan diktaattori Kim Jong-Un. Diktaattori ei luonnollisesti pitänyt elokuvan premissistä ja komedian tuottanut Sony peruutti elokuvan teatteriesitykset Korean niemimaalta saapuneiden uhkausten vuoksi.

Rogenin viimeisin projekti The Disaster Artist sai valtavan määrän kehuja ja oli jopa Oscar-ehdokkaana. Rogen nähdään tulevaisuudessa muun muassa Disneyn uudessa Leijonakuningas-elokuvassa.

Jason Segel

Freaks and Geeks -sarjan jälkeen Jason Segelin iso rooli tuli Marshall Eriksenin muodossa yhdeksän kautta pyörineessä Ensisilmäyksellä (How I Met Your Mother) -sarjassa. Sarja teki suosionsa huipulla Segelistä yhden suurimmista tähdistä televisiossa.

Rakastetun Marshall-hahmon lisäksi Segelillä on vyöllään lukuisia elokuvarooleja. Sex Tape, Forgetting Sarah Marshall ja I Love You, Man ovat hänen tunnteuimpia elokuvia valkokankaalla. Tällä hetkellä kokeneella näyttelijällä ei ole suurempia projekteja tulossa, viimeksi hänet nähtiin elokuvassa Come Sunday.

Linda Cardellini

Friikit nörtteihin sarjassa yhdistäneen Lindsayn hahmoa näytellyt Linda Cardellini on tehnyt pitkän uran televisiossa ja valkokankaalla. Freaks and Geeks -pestin jälkeen Cardellinin isoin projekti oli 2002-vuoden Scooby Doo -elokuva, jossa hän esitti Velmaa.

Television puolella Cardellini oli pitkään mukana Teho-osasto-sarjassa. Viimeisin naisen merkittävistä televisioprojekteista oli Netflixin tuottama Bloodline. Tämän vuoden syksynä hänet nähdään mukana rikostrillerissä A Simple Favor.

John Francis Daley

Lindsayn veljeä näytellyt John Franciss Daley on niin ikään niittänyt mainetta enimmäkseen pienemmällä ruudulla. Freaks and Geeksin päätyttyä Daley teki samanlaisia lyhyitä rooleja Boston Public ja The Geena Davis Show -sarjoissa. Daleyn tunnetuin rooli lienee Bones-rikossarjasta, jossa hän oli mukana seitsemän vuoden ajan Lance Sweets'in roolissa.

Lisäksi Daley on kunnostautunut käsikirjoittajana. Hänen kynästään ovat syntyneet elokuvat Horrible Bosses, sen jatko-osa sekä Spider-Man: Homecoming. Daley on häärännyt myös kameran takana, hän ohjasi tänä keväänä ilmestyneen Game Night -elokuvan.

Samm Levine

Samm Levine lienee tuntemattomin Freaks and Geeks -sarjan nuorista tähdistä. Levine on niittänyt tasaista uraa Hollywoodissa erilaisten sivuroolien muodossa.

Näyttelijä oli mukana esimerkiksi ohjaajanero Quentin TarantinonKunniattomat paskiaiset -elokuvassa. Viimeisin isompi rooli Levinella oli Netflixin Wet Hot American Summer -televisiosarjassa. Hän esittää pääosaa tänä vuonna ilmestyvässä elokuvassa I'd Like to Be Alone Now.

Martin Starr

Freaks and Geeks -sarjan päätyttyä Martin Starr sai odottaa omaa tähtihetkeään hieman muita pidempään. Starr on tehnyt suurien roolien ulkopuolella pitkän Hollywood-uran lukuisten sivuroolien muodossa.

Starr on ollut mukana vuonna 2014 alkaneessa Silicon Valley -sarjassa sen alusta asti. Piilaakson tietokonenörteistä kertovassa hittikomediassa hän näyttelee töykeää ja suorapuheista Gilfoylea. HBO:n tuottaman sarjan viides kausi päättyi juuri ja kuudes on tilauksessa.

James Franco

Rogenin ohella yksi sarjan myötä suurimpaan tähteyteen nousseista näyttelijöistä. James Franco ihastutti suurta yleisöä ensimmäisen kerran Spider-Man -elokuvassa vuonna 2002.

Spider-Man -trilogian jälkeen Franco on nähty lukuisissa komediarooleissa, usein Rogenin rinnalla. Kaksikko on tehnyt yhdessä elokuvia, kuten Pineapple Express, The Interview ja paljon kehuttu The Disaster Artist, josta hän voitti parhaan miespääosan Golden Globe -palkinnon. Franco ei ole rajoittanut itseään komedian raameihin, vaan hänet on nähty draamoissa, kuten 127 tuntia, Spring Breakers sekä Apinoiden planeetan synty.

Viime aikoina suosikkinäyttelijä on pitänyt matalaa profiilia. Häntä on syytetty seksuaalisesta häirinnästä vetämänsä näyttelijäkoulu Studio4:n kulisseissa. Syytöksistä huolimatta Franco on kiinnitetty useaan projektiin, joiden on määrä saapua tänä ja ensi vuonna.

Lue myös:

    Uusimmat