Väite: Laiton akti seksivideolla – skandaalivalmentaja nosti kytkintä

Jalkapallovalmentaja Peter Hyballasta on levinnyt Sunday Worldin mukaan video, jossa hän harrastaa seksiä prostituoidun kanssa Etelä-Afrikan Johannesburgissa. Saksalaisluotsi jätti uuden seuransa valmentamatta peliäkään.

Useissa maissa valmentanut ja seurasta toiseen tiuhaan pomppinut Peter Hyballa, 48, nimettiin eteläafrikkalaisen pääsarjaseura Sekhukhune Unitedin päävalmentajaksi vasta reilu kuukausi sitten kesäkuun lopussa. 10. elokuuta saksalainen sai kuitenkin jo potkut luotsaamatta seuraa yhdessäkään ottelussa.

Sekhukhune Unitedin edustajat kertoivat Sunday Worldille, että seuralle oli välitetty video, jossa Hyballa harrastaisi seksiä prostituoidun kanssa johannesburgilaisessa bordellissa. Asialla olivat olleet "tuntemattomat kiristäjät", jotka vaativat seuran pomoilta rahaa ja uhkasivat vuotaa videon julkiseksi, jos heidän vaatimuksiaan ei noudatettaisi.

Seksin ostaminen on sen myymisen tavoin laitonta Etelä-Afrikassa.

Hyballa lupasi Sunday Worldin mukaan erota työstään, jos video vuotaisi mediaan ja vahingoittaisi seuran mainetta. Lauantaina Sekhukhune United tiedotti Hyballan jättäneen tehtävänsä seurassa henkilökohtaisiin syihin vedoten. 

Sekhukhune Unitedin puheenjohtaja Simon Malatji sanoi Sunday Worldille seuran panneen huolestuneena merkille median kyselyn ja videon valmentajasta.

Hyballa itse kieltäytyi kommentoimasta asiaa. Hän arvosteli saamiaan kysymyksiä "paskoiksi".

Skandaaleja

Hyballan väitetystä seksiskandaalista on uutisoinut myös muun muassa saksalaislehti Bild, joka nosti esiin miehen aiemmatkin myrskyt.

Hyballa joutui edellisessä pestissään viime vuonna jättämään alankomaalaisen NAC Bredan vain kahdeksan kuukauden jälkeen kiusaamisväitteiden jälkeen. Hänen kerrotaan nimitelleen osaa pelaajista, joita hän oli pitänyt "läskeinä".

Tanskalaisesta Esbjerg fB:stä Hyballan oli puolestaan lähdettävä vuonna 2021 alle kolmen kuukauden yhteisen pätkän jälkeen. Hyballa väitetysti löi ja henkisesti terrorisoi pelaajia.

Kun Sami Hyypiä sai potkut Bayer Leverkusenista vuonna 2014, Hyballa siirtyi seuraan Sascha Lewandowskin apuvalmentajaksi. Hyballa toimi tehtävässään muutaman kuukauden ennen kuin hän siirtyi luotsaamaan seuran alle 19-vuotiaiden joukkuetta. 

Lue myös:

    Uusimmat