Valioliiga-tähdet herkuttelivat Englannille näyttävän osuman – Liverpool-taiturilta vakuuttava näyte EM-valintojen alla

Englanti voitokas EM-valmistautumisessa – tähtipelaajat iskivät toisella puoliajalla 3–0-voiton 6:37

Jalkapallon EM-kisoihin valmistautuva Englanti voitti maanantai-iltana maaottelussa Bosnia ja Hertsegovinan kotikentällään lukemin 3–0. Päävalmentaja Gareth Southgate testasi ottelussa lukuisia pelaajia.

Englannin maalinteon aloitti toisella puoliajalla rangaistuspotkusta ensimmäisen maajoukkueosumansa iskenyt Chelsea-hyökkääjä Cole Palmer. Tunnin kohdalla syntyneen osuman jälkeen Englanti suoritti viisi pelaajavaihtoa ja otti Newcastlen kotistadionilla St. James parkilla pelatun ottelun lopullisesti hallintaansa.

Yli 50 000 katsojan riemuksi Englannille osuivat vielä näyttävän maalin laukonut Liverpool-tähti Trent Alexander-Arnold sekä Bayern Münchenissa roppakaupalla tällä kaudella osunut kapteeni Harry Kane. Maalien alustajana toimi kentälle niin ikään tunnin jälkeen vaihdettu Manchester City -laituri Jack Grealish.

Southgate ja valmennusjohto etsivät vielä ennen EM-kisoja keskikentälle sopivaa palasta Real Madridin Jude Bellinghamin ja Arsenalin Declan Ricen rinnalle. Trentin lisäksi Bosniaa vastaan edukseen keskikentällä esiintyi Chelseasta maajoukkueen matkaan saapunut Conor Gallagher.

Kysymys John Stonesin toppariparista löytynee myös Englannin valmennusjohdon asialistalla. Pitkään Stonesin kanssa maajoukkueessa pelanneen Harry Maguiren toipuessa vammoista ja kärsiessä pelituntuman puutteesta Southgate peluutti maanantaina keskuspuolustajina Crystal Palacen Marc Guehia, Brightonin Lewis Dunkia, Liverpoolin Joe Gomezia ja Evertonin Jarrad Branthwaitea.

Englanti kohtaa EM-kisojen kenraaliharjoituksessaan perjantaina Islannin Wembleyllä ja julkaisee lopullisen 26 pelaajan kisajoukkueensa tämän jälkeen.

Maa aloittaa kisaurakkansa kesäkuun 16. päivä Gelsenkirchenissä Serbiaa vastaan. Muut joukkueet Englannin alkulohkossa ovat Tanska ja Slovenia.

Maanantain muissa harjoitusotteluissa kisaisäntä Saksa pelasi maalittoman tasapelin Ukrainan kanssa, Kroatia voitti Pohjois-Makedonian 3–0 ja Albania Liechtensteinin samoin lukemin.

EM-kisojen suurmaihin niin ikään lukeutuva Portugali kohtaa tiistai-iltana Lissabonissa pelattavassa maaottelussa Suomen. EM-kisat käynnistyvät 14. kesäkuuta.