Valitus viivästyttää Toyotan jättihanketta Suomessa – nyt puhuu Jari-Matti Latvala

Latvala näki katkenneen sähkötolpan – maalissa hän sai kuulla Rovanperän ulosajosta 2:56
Jari-Matti Latvala kommentoi omaa suoritustaan ja Kalle Rovanperän keskeytystä Suomen MM-rallissa.

Toyotan WRC-talli on rakentamassa Jyväskylän ja Laukaan kupeeseen uutta teknologiakeskusta.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Chilen MM-ralli 26.–29.9.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Majajärven suurhankkeen aikataulu kuitenkin viivästyi rutkasti, kun hankkeesta tuli määräaikaan (19. kesäkuuta) mennessä yksi valitus. Jyväskylän rakennus- ja ympäristölautakunta oli myöntänyt moottoriurheilukeskukselle ympäristöluvan, mutta valituksen myötä homma saattaa viivästyä jopa vuodella.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan Toyotan oli määrä aloittaa rakennustyöt alueella jo tänä kesänä. Keskukseen on ensivaiheessa määrä tehdä testaamiseen tarkoitettu sorapätkä sekä asvaltoitu osuus sekä tietenkin varsinainen teknologiakeskusrakennelma.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kertoi MTV Urheilulle tänä kesänä, että vaikka takapakkia on tullut, ei se ole missään nimessä valtaisa yllätys. Latvalan mukaan Toyotan leirissä tunnelmat ovat edelleen luottavaiset, sillä Jyväskylän kaupunki on vahvasti rallitallin hankkeen takana.

– Totta kai pitää osata olettaa, että jostain suunnasta voi tulla ja tuleekin kritiikkiä. Sanotaan kuitenkin näin, että tämä projekti tehdään yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa. Kaupunki on meidän tukenamme tässä hommassa. Latvala sanoi.

– Se tuo luottamusta, kun pystymme yhdessä pääsemään erilaisista haasteista ylitse. Ilman kaupungin tukea olisi varmasti paljon vaikeampaa.

Latvala ei osannut arvioida, kuinka pitkään valituksen tekeminen teknologiakeskushanketta viivästyttää. Toyotan WRC-tallilla on tällä hetkellä tilat Jyväskylän Jyskän kaupunginosassa, mutta tilaa tarvittaisiin lisää, sillä tänä vuonna tiimi on aloittanut myös Rally2-autojen valmistamisen.

– Varmaan jonkunlainen viivästys siitä tietenkin tulee, mutta en ole keskustellut aiheesta niin tarkasti. Kyllähän se selvää on, että valitus kun tulee, niin homma viivästyy. Se on ihan selvä juttu, Latvala totesi.

– Ei se onneksi meitä kaada. Meillä on Jyskässä hyvä paikka olemassa, joten se viivästys ei ole niin kriittistä.

Rallin MM-sarjassa vietetään parhaillaan kesälomia. Tositoimiin palataan syyskuun alussa Kreikan rallin myötä.

Lue myös:

    Uusimmat