Kalle Rovanperä katkaisi huhuilta siivet – latasi totuuden ensi kaudestaan

Kalle Rovanperä kumoaa huhut tulevaisuudestaan – näin puolikas kausi on vastannut odotuksiin 0:55
Kalle Rovanperä kumoaa huhut tulevaisuudestaan – näin puolikas kausi on vastannut odotuksiin

Kalle Rovanperän ensi kautta koskien on ollut liikkeellä monenlaista tietoa, mutta Toyotan suomalaistähti vakuuttaa MTV Urheilulle, että hänen on yhä tarkoitus palata MM-sarjaan täysipäiväisesti.

Rallit.fi-sivusto uutisoi viime viikolla, että heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Pirkanmaalla ajetun Hya Center -rallin yhteydesä olisi liikkunut hurja huhu Rovanperän tulevaisuudesta. Huhun mukaan olisi mahdollista, että tänä vuonna vain puolikkaan MM-sarjan kiertävä Rovanperä voisi jopa lopettaa uransa tähän kauteen.

Asiaa tiedusteltiin Rovanperältä viime viikolla ajetun Suomen MM-rallin yhteydessä, mutta hän ei sanonut asiaan juuta eikä jaata.

Nyt Rovanperä vakuuttaa MTV Urheilulle, että uraa on tarkoitus jatkaa niin kuin viime vuoden lopulla tiedotettiin: palata täyden MM-rallikauden merkeissä Toyotan Rally1-auton rattiin.

Ajatko ensi vuonna täyden kauden?

– Kyllä se edelleen näin on sovittu, ja sillä mennään.

Rovanperä on ajanut tällä kaudella toistaiseksi kuusi MM-rallia. Saldona on kolme voittoa ja kolme keskeytystä – kaikki rallin kärkipaikalta.

Takaiskuista viimeisin tuli viime viikonloppuna Jyväskylässä, missä matka katkesi toiseksi viimeisellä erikoiskokeella ylivoimaisesta johtoasemasta. Tielle oli noussut iso irtokivi, jonka väistämiseksi ei ollut mitään tehtävissä, ja Rovanperä ajautui ulos tieltä.

Uran ensimmäinen kotikisan voitto jäi taas kerran odottamaan itseään.

Miten olet tässä kohtaa päässyt Jyväskylän-takaiskusta yli?

Ihan hyvin on tullut päästyä. Yllättävän nopeasti se harmitus sitten lakkaa, kun ei jää miettimään sitä liikoja.

– Se tietenkin vaikuttaa eniten, että ei tullut hävittyä mitään omia maailmanmestaruustaistelun pisteitä. Sehän se varmasti tuollaisessa tilanteessa eniten harmittaisi. Mutta kyllä se tietenkin on kisojen voitto se, mistä ajetaan, niin aina kun sellaisen häviää, niin kyllähän se vähän harmittaa.

Viime vuoden lopulla Rovanperä kertoi ajavansa tänä vuonna lähtökohtaisesti 6–7 MM-rallia. Kisoja on nyt siis koossa kuusi, ja niistä yksi on ylimääräisenä mukaan tullut Puolan MM-ralli. Sen Rovanperä kävi kesäkuun lopussa voittamassa, vaikka sai pikahälytyksen kisaan vain kaksi päivää ennen ensimmäisen erikoiskokeen alkua, kun Sébastien Ogier oli loukkaantunut nuotituksessa sattuneessa kolarissa.

Kaudesta on ajamatta vielä neljä osakilpailua. Rovanperä ei tässä kohtaa avaa loppukauden ohjelmaansa sen tarkemmin. Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala on kertonut, että ainakin Ogierin halutaan ajavan kauden kaikki jäljellä olevat MM-rallit.

– En itse asiassa pysty ihan hirveästi tietoa antamaan – ihan senkin takia, että tiimin kanssa ei ole vielä kaikki suunnitelmat valmiina. Niin kuin tähänkin mennessä, se, miten Sebin kanssa jaetaan autoa vai ollaanko samaan aikaan kisoissa, vaikuttaa jonkin verran. Kyllä me vielä rallia tänä vuonna ajetaan, mutta en tiedä kuinka monta, Rovanperä sanoo.

– Meillä on sovittu tietty määrä ja tietyt raamit, minkä mukaan tämä kausi menee, ja sen mukaan mennään loppuun asti.

Lue myös:

    Uusimmat